You are here

Alpha Bank: £30 εκατ. για πυρόπληκτους και ενίσχυση Πυροσβεστικής

16/09/2007 16:00
Η Alpha Bank προσφέρει το συνολικό ποσό των 30.000.000 ευρώ ως συνδρομή στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα και ως ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η διάθεση του ποσού θα γίνει ως ακολούθως: Κατάθεση του ποσού των 5.000.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής πυρόπληκτων. Δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα οχημάτων και εξοπλισμού αξίας 15.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank σε συνεννόηση με το Σώμα θα προσφέρει: - τρία ερπυστριοφόρα οχήματα διασωστικά - πυροσβεστικά, με δυνατότητα μεταφοράς δέκα ατόμων και 15.000 λίτρων νερού, - είκοσι οχήματα 4Χ4 συντονιστικά - μεταφοράς προσωπικού, - μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών και ατομικό πυροσβεστικό εξοπλισμό. Προσφορά ποσού 5.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του αρχαιολογικού και του περιβάλλοντος χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας. Προσφορά ποσού Ευρώ 2.000.000 για την αγορά ελαιοδένδρων, τα οποία θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές καθ΄ υπόδειξη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου. Χορήγηση 50 υποτροφιών συνολικού ύψους Ευρώ 2.500.000 σε σπουδαστές ή φοιτητές οικογενειών μονίμων κατοίκων των πληγεισών περιοχών που έχουν κηρυχθεί πυρόπληκτοι από το δημόσιο και με τις προϋποθέσεις που θα ορίσει η Τράπεζα.

Επίσης, απεφάσισε να ανοίξει ειδικό λογαριασμό, όπου το προσωπικό του Ομίλου θα καταθέτει την προσφορά του, και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα τριπλασιασθεί από την Τράπεζα και θα διατεθεί στους πληγέντες, να συντονίσει τις εθελοντικές ο?άδες του προσωπικού του Ομίλου της προκειμένου να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αναδασώσεως, αποκαταστάσεως περιοχών και διανομής ειδών στους πυρόπληκτους.