You are here

Ανάγκη για συνεχή αναβάθμισης της ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας

20/01/2009 13:57
Ο Φορέας Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα κρούσματα της λεγεωνέλλας τονίζει με ιδιαιτερότητα την ανάγκη για συνεχή και ενδελεχή έλεγχο των υπηρεσιών υγείας του τόπου μας για να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυσάρεστα και τραγικά περιστατικά.

Ο Ιατρικός Φορέας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από τη νόσο και εκφράζει ταυτόχρονα την ελπίδα και ευχή ότι ο τόπος μας δεν θα βιώσει ξανά μια τέτοια κατάσταση.

Ήδη ο Ιατρικός Φορέας με βάση την πολιτική του έχει θέσει από το 2006 στις ύψιστες προτεραιότητες του το θέμα της διαπίστευσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών των νοσηλευτηρίων οι οποία έχει γίνει αποδεκτή από τις κρατικές υπηρεσίες.

Στα πλαίσια αυτά έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας ειδικό σχέδιο κινήτρων που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της προσπάθειας αυτής και θα δώσει την ευκαιρία στα νοσηλευτήρια να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση.

Με αυτό το τρόπο θα επιτευχθούν και οι στόχοι που έχουμε θέσει σαν κράτος για προώθηση της Κύπρου σαν Κέντρο Ιατρικών Υπηρεσιών.

Ο Ιατρικός Φορέας συγχαίρει θερμά το Διευθυντή του Τμήματος Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ. Ανδρέα Χατζηδημητρίου και όλο το προσωπικό του Τμήματος για την καθ’όλα άριστη υπηρεσία που έχουν προσφέρει με την πείρα και επιστημονική κατάρτιση που τους διακρίνει. Η έγκαιρη διάγνωση τους και η αφοσιωμένη προσπάθεια τους συνέβαλε τα μέγιστα στον περιορισμό των δυσάρεστων συνεπειών.

Αυτό αποτέλεσε και την απλή διαπίστωση των ξένων εμπειρογνωμόνων που μετακλήθηκαν στην Κύπρο και που απλώς ορθά, περιορίστηκαν να διαπιστώσουν ότι η δική τους παρέμβαση δεν χρειαζόταν αφού παραχωρείτο η σωστή αγωγή.

Ο Φορέας Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου ήδη προγραμματίζει σειρά μέτρων και δραστηριοτήτων στοχεύοντας στην υλοποίηση των στόχων του.