You are here

Ανάμεσα στις καλύτερες τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης η Ελληνική Τράπεζα

05/06/2020 17:07

 

Μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες τράπεζες της δυτικής Ευρώπης εξασφάλισε η Ελληνική Τράπεζα στα 27α  βραβεία του έγκριτου περιοδικού Global Finance, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι συντάκτες του περιοδικού αξιολόγησαν τραπεζικά ιδρύματα σε 150 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια και Λατινική Αμερική, βραβεύοντας αυτά που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε περισσότερες από δώδεκα κατηγορίες.

Το περιοδικό παρουσίασε τους νικητές στο τεύχος Μαΐου, ενώ σχετική δημοσίευση έγινε και στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού, στον ιστότοπο GFMag.com. Το καλοκαίρι θα γίνει η επιλογή της καλύτερης τράπεζας του κόσμου, ανάμεσα στα τραπεζικά ιδρύματα που ξεχώρισαν σε κάθε ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των καλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων διεθνώς, έγινε με κριτήριο την κατανόηση των αναγκών των πελατών τους σε δύσκολες αγορές και τα αποτελέσματα που πέτυχαν, βάζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον. Παράλληλα, αξιολογήθηκαν μια σειρά από αντικειμενικά κριτήρια, όπως η κερδοφορία των τραπεζικών ιδρυμάτων, η ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων, η γεωγραφική εμβέλεια, οι στρατηγικές σχέσεις, η καινοτομία και η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και προϊόντων.

Οι νικητές στα φετινά βραβεία Best Banks 2020 της Global Finance θα τιμηθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των ετήσιων συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, στις 17 Οκτωβρίου 2020.

Παρά τα νέα δεδομένα στη διεθνή και κυπριακή οικονομία μετά την πανδημία Covid-19  η Ελληνική Τράπεζα παραμένει καλά εφοδιασμένη, με ισχυρή κεφαλαιακή θέση και υψηλή ρευστότητα. Αυτά τα δεδομένα της επιτρέπουν να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας, συνεχίζοντας τις επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα, στην ψηφιακή μετεξέλιξη και στην εκπαίδευση των πελατών στα νέα ψηφιακά εργαλεία, για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.