You are here

Ανανέωση της πιστοποίησης Investors in People Platinum για τη Hermes Airports

27/01/2022 11:27

Τη διαχρονική δέσμευση της Hermes Airports για συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της αλλά και των πρακτικών που εφαρμόζει, αντικατοπτρίζει η ανανέωση της διεθνούς κύρους πλατινένιας  πιστοποίησης Investors in People (ΙΙP). Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο και οδηγό για τους οργανισμούς, το οποίο τους ενθαρρύνει να εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και που αντανακλά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο εργασίας, τις βασικές δεξιότητες και τις αποτελεσματικές δομές που απαιτούνται για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων σε οποιονδήποτε κλάδο.

Για το προσωπικό ενός οργανισμού η πιστοποίηση IIP αποδεικνύει μεταξύ άλλων πως εργάζονται σε ένα περιβάλλον που τους σέβεται, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, την ιδιαιτερότητα και τις ανθρώπινες αξίες. Επισημαίνεται πως σήμερα, μόνο το 2% των οργανισμών παγκοσμίως που έχουν διαπιστευτεί με το IIP κατέχουν την πλατινένια διαπίστευση, η οποία ισχύει για περίοδο τριών ετών.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Investor in People, Paul Devoy, συνεχάρη την Hermes Airports, σημειώνοντας ότι «η διάκριση τοποθετεί τον οργανισμό ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες που κατανοεί τις ανθρώπινες αξίες».

Η Νατάσα Ιακωβίδου, Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Hermes Airports δήλωσε πως «Η ανανέωση της συγκεκριμένης διάκρισης έρχεται να επισφραγίσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της επιτυχίας μας. Η πλατινένια διάκριση Investors in People φανερώνει πως στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας βρίσκεται η ευημερία και η ανάπτυξη των ανθρώπων της ομάδας μας, ενώ η διάκριση αποκτά ακόμα περισσότερη βαρύτητα εάν αναλογιστεί κανείς τις προκλήσεις και το ρευστό περιβάλλον που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια με αφορμή την πανδημία».