You are here

Αναβάθμιση αντλιοστασίων του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

18/06/2021 11:59

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας προχώρησε σε αναβάθμιση των αντλιοστασίων του. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αναφορικά με την υδροδότηση των υποστατικών του, καθώς και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με νέου τύπου αντλίες, οι οποίες έχουν πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση ΙΕ5.

Τα αντλητικά συγκροτήματα είναι εξολοκλήρου προϊόντα ειδικού εργοστασίου, οι δε αποδόσεις τους είναι εξακριβωμένες µε εργαστηριακές μετρήσεις. Οι αντλίες είναι αθόρυβης λειτουργίας και κατάλληλες για μεταφορά πόσιμου νερού.

Τα αντλιοστάσια αυτά βρίσκονται στην περιοχή Αρχαγγέλου, στο Δήμο Τσερίου, στο Δήμο Λατσιών και στην Κοινότητα Εργατών.

Αναμένεται μείωση της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας,  για σκοπούς άντλησης νερού για υδροδότηση περιοχών που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο εντός των  διοικητικών ορίων του ΣΥΛ. Υπολογίζεται μείωση κατά  50% με μέσο χρόνο απόσβεσης τα 7 χρόνια.

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, το Συμβούλιο σεβόμενο τους καταναλωτές του και το περιβάλλον υιοθετεί πρακτικές κυκλικού διοικητικού μοντέλου. Μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τρόπου λειτουργίας του και των υπηρεσιών που προσφέρει, σε συνδυασμό με τις έντονες προσπάθειες για μείωση των ρύπων κατά την εκτέλεση των εργασιών του, το Συμβούλιο στοχεύει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Οργανισμό που θα έχει ως προμετωπίδα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.