You are here

Αναβαθμίζει την Κύπρο ως προορισμό για Επενδυτικά Ταμεία η έλευση της MUFG Investor Services

04/04/2022 13:20
  • Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος γύρω από τις συλλογικές επενδύσεις

O Κυπριακός Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει την απόφαση του διεθνούς κολοσσού MUFG Investor Services για δημιουργία ευρωπαϊκής βάσης στην Κύπρο.

Πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων και την κυπριακή οικονομία γενικότερα σε μία ιδιαίτερα πρωτόγνωρη χρονική συγκυρία η οποία διέπεται από τεράστια αβεβαιότητα. Η απόφαση της MUFG Investor Services αποτελεί απτή απόδειξη πως η Κύπρος είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος προορισμός για συλλογικές επενδύσεις και διεθνείς ομίλους που παρέχουν παρεμφερείς υπηρεσίες. Είμαστε αισιόδοξοι πως κι άλλες εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς Επενδυτικά Ταμεία και Διαχειριστές θα δημιουργήσουν γραφεία στην Κύπρο το επόμενο διάστημα ώστε σταδιακά να κτισθεί ένα πλήρες οικοσύστημα γύρω από τον τομέα. Τέτοιες εξελίξεις ενδυναμώνουν το όνομα της Κύπρου ως κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών κι ως ένα σταθερό και ανταγωνιστικό περιφερειακό κόμβο για επενδυτικές και όχι μόνο εταιρείες. 

«Πρόκειται για μία διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες. Είχαμε κάνει δεκάδες συναντήσεις με τα στελέχη της MUFG παρέχοντας τους ότι πληροφορία χρειάζονταν και αναλύοντας τους τα δεδομένα αλλά και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ιδανικού προορισμού για τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Τους πείσαμε για το πολύ υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τη γενικότερη σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας αλλά και για το χαμηλό συγκριτικά με άλλους προορισμούς κόστος εγκαθίδρυσης και λειτουργίας», εξηγεί ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.  

Η επέκταση της MUFG στην Κύπρο ενισχύει την προσπάθεια για διείσδυση στην τεράστια ασιατική αγορά, από την οποία υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για προσέλκυση Επενδυτικών Ταμείων τα οποία ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο πως θα δημιουργηθούν νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και οφέλη για τομείς που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Ο CIFA θα συνεχίσει τις προσπάθειες για διαρκή βελτίωση και εκσυγχρονισμό του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου υποβάλλοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις στην αρμόδια εποπτική Αρχή στα πλαίσια της αγαστής τους συνεργασίας.