You are here

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στο Ινστιτούτο Κύπρου

19/06/2013 16:52
Αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος και Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου πραγματοποίησε την Τετάρτη, 19 Ιουνίου επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν επίσης οι βουλευτές Νίκος Νικολαΐδης, Γιώργος Βαρνάβα, Ρούλα Μαυρονικόλα, καθώς και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Ινστιτούτου και τα μέχρι στιγμής επιτεύγματά του, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Επίσης ο κ. Παπανικόλας απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις αποδόσεις του Ινστιτούτου, τα ερευνητικά του προγράμματα και το μελλοντικό σχεδιασμό του.

Κατά την παρουσίαση οι εκπρόσωποι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ερευνητικό έργο του ΙΚυ στους τομείς της Κλιματικής Αλλαγής, Ηλιακής Ενέργειας και Αφαλάτωσης, Υπολογισμικής Επιστήμης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες αναδεικνύουν τον περιφερειακό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το καθιερώνουν ως ένα πρωτοπόρο ερευνητικό ίδρυμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε ερευνητικά εργαστήρια του Ινστιτούτου, όπου το επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε αριθμό ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ομήρου προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της ΕΔΕΚ στο Ινστιτούτο Κύπρου. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι το Ινστιτούτο έχει σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η επίσκεψη, σημείωσε, στόχο είχε την διαπίστωση του σπουδαίου έργου που επιτελείται και συμπλήρωσε ότι το ΙΚυ είναι εφάμιλλο κορυφαίων διεθνών ιδρυμάτων. Ο κ. Ομήρου κατέληξε, λέγοντας ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του οικονομικού μας μοντέλου και η στήριξη της έρευνας και καινοτομίας.