You are here

Αντίθεση της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. στη μερική λειτουργία των εργοταξίων για λόγους διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας

02/04/2020 15:30

Αναφορικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας Αρ. 12 της 30ης Μαρτίου 2020, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣ.Ε.Ο.Κ.), εκφράζει την αντίθεση της στη δυνατότητα της μερικής έστω, λειτουργίας των εργοταξίων και της επί τόπου παρουσίας 3 ατόμων, ενόσω είχε ζητήσει την ένταξη τους σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής της απασχόλησης των εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα, για τη διαφύλαξη της υγείας τους από την έκθεση στον νέο Kορωνοϊό COVID – 19.

Η πιο πάνω θέση της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., ενισχύεται από την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μετακίνηση προσώπων, με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας Αρ. 12 του 2020, που εκδόθηκε στις 30.03.2020.

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. εκφράζει τις ανησυχίες της για τις αρνητικές προεκτάσεις στη δημόσια υγεία που ενδεχομένως να έχει η παρουσία μέχρι 3 ατόμων σε εργοτάξια και τη δικαιολογεί μόνον σε επείγουσες εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης, σε υφιστάμενα κτίρια, οι οποίες αποσκοπούν στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου, καθώς επίσης και στην αποτροπή άλλως αναπότρεπτης ζημιάς του.