You are here

Απλήρωτοι 2500 εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπ. Παιδείας

06/12/2012 10:38
Απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ έχουν διαπιστώσει ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες για να ετοιμαστούν οι καταστάσεις με τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων καθηγητών, εκπαιδευτών και δασκάλων στα πιο πάνω προγράμματα και φαίνεται εκ τω γεγονότων ότι δεν θα καταστεί δυνατή η πληρωμή τους πριν τις εορτές των Χριστουγέννων. Η ανησυχία αυτή δεν πηγάζει από την έγκριση του κονδυλιού που αναμένεται να γίνει σήμερα Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής, αλλά από την απαράδεκτη καθυστέρηση των διαδικασιών στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το θέμα της πληρωμής είχε τεθεί από τις πιο πάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη και υπήρξε η διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι θα γινόταν η πληρωμή τέλος Οκτωβρίου. Η πληρωμή δεν έγινε και το Υπουργείο επικαλέστηκε θέμα μεταφοράς του κονδυλιού για την πληρωμή με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτάθηκαν αμέσως στο Υπουργικό Συμβούλιο και την Βουλή (σχετική ανακοίνωση έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 16 Νοεμβρίου 2012). Τα δύο σώματα της πολιτείας ανταποκρίθηκαν αμέσως και με γρήγορες διαδικασίες ενέκριναν το σχετικό κονδύλι.

Παρά το ότι πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και το κονδύλι θα είναι διαθέσιμο από εβδομάδας, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ετοιμάσει ακόμη τις σχετικές καταστάσεις για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί.

Οι πιο πάνω εκπαιδευτικοί είναι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση και τα εισοδήματα τους είναι πολύ χαμηλά. Λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της πληρωμής τους, πολλοί δεν έχουν λεφτά ούτε για να βάλουν βενζίνη για να πάνε στα σχολεία που διδάσκουν.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να διασφαλίζεται ότι θα γίνει η πληρωμή την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι εκπαιδευτικοί των πιο πάνω προγραμμάτων θα κατέλθουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9:00πμ για να απαιτήσουν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.