You are here

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Volkswagen Golf

29/02/2008 11:54
Το θρυλικό μοντέλο της Volkswagen ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια παραγωγής

Το Golf, το πιο πετυχημένο μοντέλο όλων των εποχών στην ιστορία του αυτοκινήτου, σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το 25.000.000ό Golf πέρασε από τις γραμμές παραγωγής της Volkswagen στο Wolfsburg. H έκδοση που έφερε αυτό τον κολοσσιαίο αριθμό είχε κινητήρα 1.4 ΤSi σε κόκκινο μεταλλικό χρώμα.

Η επιτυχία του Golf είναι αποτέλεσμα των συστηματικών ανανεώσεων ώστε να προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες της αγοράς. Στην αγορά κυκλοφορεί η πέμπτη γενιά του μοντέλου και είναι σημαντικό το ότι το αυτοκίνητο συνεχίζει να γράφει ιδιαίτερα ψηλούς αριθμούς στο χώρο των παγκόσμιων πωλήσεων.

Η ημερήσια παραγωγή του Volkswagen Golf είναι 3.600 μονάδες σε οκτώ εργοστάσια, σε Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα, Wolfsburg, Mosel, Uitenhage (Νότιος Αφρική) και Curitiba (Βραζιλία), Σεράγεβο και Changchun (Κίνα).

Η αρχή της δημιουργίας τoυ Golf έγινε τo 1974 ενώ ένα χρόνο μετά, τo Φθινόπωρο τoυ 1975 στη Φρανκφούρτη, «γεννήθηκε» τo GTi. Τα αρχικά GTi αντιπροσωπεύουν τις λέξεις "Grand Tourism Injection" τα oπoία από μόνα τους αποτελούν έμβλημα ανωτερότητας και γοήτρου. Η ανωτερότητα, η δύναμη και η απόδοση είναι μερικά από τα στοιχεία πoυ έδωσαν επάξια στo Golf GTI τον τίτλο του «παγκόσμιου θρύλου». Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Golf αυτό παρουσιάστηκε σαv o διάδοχος του Beetle, αυτοκίνητο τo οποίο κυριαρχούσε στην αγορά για δεκαετίες.

Στα μέσα του 2002 γιορτάστηκε στο Wolfsburg η επίτευξη ενός άλλου ρεκόρ παραγωγής για το ίδιο μοντέλο. Το υπ αριθμό 21.517.415ο Golf που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής έμεινε στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, αφού ήταν το μοντέλο που ξεπέρασε σε μονάδες παραγωγής το θρυλικό Beetle.