You are here

Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας CyEC2009

03/07/2009 11:44
Μεγάλη επιτυχία από κάθε άποψη σημείωσε η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2009 που έγινε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας που φέτος συμπλήρωσε 6 χρόνια ζωής διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ενεργό στήριξη της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, του ΚΕΒΕ, του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοίκησης Κύπρου (CIIM), του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου (Enterprise Europe Network).

Όπως είναι γνωστό ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός επιχειρηματικού σχεδίου και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας ανάμεσα στους νέους επιστήμονες της Κύπρου με την μετατροπή των καινοτόμων ιδεών τους σε πράξη.

Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κος Μάριος Καρογιάν ο οποίος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι το νομοθετικό σώμα της Κύπρου υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους επιστήμονες του τόπου μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κος Μάνθος Μαυρομμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του διαγωνισμού για τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Τα θέματα αυτά τόνισε ο κος Μαυρομμάτης εντάσσονται ψηλά ανάμεσα στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου.

Στη φετινή τελετή βράβευσης του διαγωνισμού οι 120 και πλέον παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο καταξιωμένους συμπατριώτες μας, τους Κώστα Ευριπίδη και Πάνο Παναγή που ο καθένας στον τομέα του διαγράφει μια λαμπρή επιχειρηματική πορεία στο εξωτερικό.

Οι φετινοί νικητές του Διαγωνισμού είναι:

o 1ο Βραβείο: ΕΜΒΙΟ (Σπυρίδων Κίντζιος, Πέτρος Μπλούχος)
o 2ο Βραβείο: BOOMERTEL (Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Ανδρέας Χρυσάφης, Μέλιος Κονιώτης)
o 3ο Βραβείο: SDS (Ζήνωνας Ζήνωνος, Παύλος Αντωνίου).