You are here

Αποτελέσματα Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” για το 3o τρίμηνο του 2022

01/12/2022 12:18

Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει ότι έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” που αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, δήλωσε:

“Το τρίτο τρίμηνο του 2022 παρουσιάζει αντοχή στην ανοδική τάση των αξιών των ακινήτων, με αξιοσημείωτες αυξήσεις στην Αμμόχωστο σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων. Οι καλύτερες επιδόσεις είναι και πάλι τα διαμερίσματα, ενώ τα γραφεία επιστρέφουν με ανοδική πορεία. Μικρές αναπροσαρμογές εμφάνισαν τα καταστήματα και οι αποθήκες, με μικρές μειώσεις στην Πάφο. Η ανοδική τάση του κατασκευαστικού κόστους άρχισε να επιβραδύνεται, αν και εξακολουθεί να είναι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αναμένονται να επηρεάσουν τον τομέα των ακινήτων γενικότερα”.

Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist, σχολίασε:

“ Αν και ο τομέας των ακινήτων παραμένει ανθεκτικός προς το παρόν, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, το πιο απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πιθανό να έχει σταδιακά κάποιον αντίκτυπο τόσο στη δραστηριότητα όσο και στην τιμολόγηση. Ως εκ τούτου, τα σχόλια για την έρευνα “RICS sentimental survey” που συμπληρώνει αυτά τα αποτελέσματα,  υποδηλώνουν ότι οι προσδοκίες για το μέλλον δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά ενόψει της αβεβαιότητας που τροφοδοτείται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ενώ η ζήτηση εξακολουθεί να δείχνει θετική πορεία”.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα του RICS https://www.rics.org/uk/news-insight/research/market-surveys/cyprus-property-price-indices/.