You are here

Αποτελέσματα Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” για 1ο – 3ο τρίμηνο 2021

03/12/2021 15:04

Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει ότι έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” που αφορά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021.

Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist , σχολίασε: «Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ανακάμπτει αντανακλώντας θετικούς μακροοικονομικούς δείκτες, με αύξηση του ΑΕΠ που υπερβαίνει το 5 % το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα οικιστικά ακίνητα παρουσιάζουν, ως αναμενόμενο, τη μεγαλύτερη αύξηση και τα  εμπορικά ακίνητα σε λιγότερο βαθμό. Εντούτοις, αν οι οικονομικοί δείκτες συνεχίσουν να διατηρούν την τρέχουσα δυναμική, είναι πιθανό ότι η αυξητική τάση θα είναι πιο εμφανής σε όλους τους τομείς».

Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιώτος, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης της KPMG, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συναλλαγές ακινήτων συνεχίζουν δυναμικά από την έναρξη της πανδημίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα οικιστικά ακίνητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτίμησης για τους περισσότερους επενδυτές. Επιπλέον, τα καταστήματα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ για τα γραφεία και αποθήκες η ζήτηση δείχνει αυξομειώσεις. Τέλος, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αγοραστές εξοχικών κατοικιών ήταν πιο δραστήριοι το πρώτο τρίμηνο, με το δεύτερο τρίμηνο να είναι το χαμηλότερο από τα τρία τετράμηνα που εξετάστηκαν. Ωστόσο, δεδομένων των αισιόδοξων οικονομικών δεικτών, είναι πιθανό να συνεχιστούν οι θετικές προοπτικές στην αγορά ακινήτων».