You are here

Audi A8: Μοναδική σπορ πολυτέλεια και άριστη αποτελεσματικότητα

06/05/2008 13:55
Η σειρά Α8 η ναυαρχίδα της Audi, έγινε γνωστή για τις μοναδικές της περγαμηνές αλλά και τις πρωτοποριακές της λύσεις που έφεραν νέα δεδομένα στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Με το νέο μοντέλο, η εταιρεία προχωρά ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, όχι μόνο προσφέροντας τις πιο σπορτίβ επιδόσεις στην κατηγορία των luxury-saloon, αλλά και ταυτόχρονα παρουσιάζοντας ένα πρότυπο αποτελεσματικότητας, ενός όρου που ολοένα γίνεται επιτακτικότερος λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Ένα ιδιαίτερο παράδειγμα αυτής της αποτελεσματικότητας αποτελεί το νέο Audi A8 2.8 FSI: Υποδειγματικές επιδόσεις και εξαιρετική άνεση, το καθιστούν χάρμα οδήγησης, αλλά ταυτόχρονα με μια βασική κατανάλωση της τάξης των 8,3 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, καθώς και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 199 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, το Α8 2.8 FSI κατακτά την κορυφαία θέση της κατηγορίας του. Η νέα σειρά Α8 διαθέτει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις, οι οποίες προσφέρουν και στα κορυφαία μοντέλα, το Α8 W12 και το S8. Ο κινητήρας FSI συνδυάζει άμεσο σύστημα ψεκασμού με πρωτοποριακή τεχνολογία για χαμηλούς ρύπους. Το όλο σύστημα σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίας για μείωση της τριβής σε διάφορα τμήματα, προσφέρει 10% μειωμένη κατανάλωση. Έτσι ο νέος high-tech κινητήρας V6 αποδίδει 210 ίππους και 280 χιλιόγραμμα ροπής σε ένα φάσμα στροφών μεταξύ 3.000 και 5.000 σαλ. Οι αριθμοί αυτοί χαρίζουν στο μεγάλο αμάξωμα επιτάχυνση 0-100 χλμ σε μόλις 8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 238 χλμ. Το μειωμένο βάρος του αυτοκινήτου συνάδει πλήρως με μια αρχή που πρώτη εφάρμοσε η Audi με τη χρήση αλουμινένιας κατασκευής στη βάση της τεχνολογίας Audi Space Frame, που συνδυάζει άριστες επιδόσεις και αξιοζήλευτη οικονομία καυσίμου. Το Α8 2.8 FSI συνδυάζεται με μπροστινή κίνηση και μια συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση, ενώ διαθέτει επτά σχέσεις για χειροκίνητη χρήση.

Το Α8 ενσαρκώνει την προοδευτικότητα της Audi, το εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ αμάξωμα, οι πανίσχυροι κινητήρες FSI και TDI, η μόνιμη τετρακίνηση, το γνωστό Quattro και το πασίγνωστο λειτουργικό σύστημα ΜΜΙ, που αποτελούν μόνο μερικές από τις περγαμηνές του “Vosprung durch Technik» στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων: μοναδική ευλυγισία, δυναμική συμπεριφορά και υπέροχη ακουστική.

Ο κλασσικός και συνάμα ξεχωριστός εξωτερικός σχεδιασμός του Α8 έχει απλά τονιστεί με εκσυγχρονιστικές πινελιές: Έτσι έχουν επέλθει βελτιώσεις στην ενιαία μπροστινή γρίλια, τα φλας τοποθετήθηκαν στα πλαϊνά καθρεφτάκια, νέος σχεδιασμός για τις ζάντες, ενώ τα φωτιστικά LED στην ουρά διαθέτουν πρωτοποριακό σχεδιασμό για τη νύκτα. Έτσι το Α8 παραμένει μια ιστορία επιτυχίας στην κατηγορία του, με τον προκάτοχό του να μετρά ήδη πωλήσεις της τάξης των 100.000 αυτοκινήτων, αριθμός εξαιρετικά ψηλός για την κατηγορία του και συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε μια κατηγορία που κατά τα άλλα παραμένει στάσιμη. Ο λόγος απλός, η προοδευτικότητα, ο σχεδιασμός η ποιότητα, οι επιδόσεις και η κορυφαία τεχνολογία.