You are here

Audi Q7 V12 TDI quattro το δυνατότερο SUV με κινητήρα πετρελαίου

10/12/2008 14:10
Η Audi ανεβάζει την τεχνολογία TDI σε νέα ύψη με το Q7 V12 TDI quattro. Εξοπλισμένο με έναν κινητήρα-ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία, το Q7 V12 είναι απλά το δυνατότερο πετρελαιοκίνητο SUV στον κόσμο. Ένας TDI δώδεκα κυλίνδρων σε διάταξη V και ένα εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού common rail είναι η συνταγή της επιτυχίας. Το Q7 V12 TDI quattro αποδίδει 500 άλογα και 1000 Nm μέγιστη ροπή –χαρίζοντας του επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου.

Στην καθημερινή χρήση ο V12 εντυπωσιάζει με ακόμη ένα τρόπο - την εξαιρετική του αποδοτικότητα. Χάρη σε μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, προσφέρει και την αρκετά χαμηλή, για τα κυβικά του βέβαια, μέση κατανάλωση των 11,3 λίτρων πετρελαίου ανά 100 χλμ. Ο εξάλιτρος TDI ξεπερνά κατά πολύ στις επιδόσεις τα υπόλοιπα πετρελαίου SUV που υπάρχουν στην αγορά.

Με τον πρώτο κινητήρα πετρελαίου δώδεκα κυλίνδρων που μπήκε σε παραγωγή σειράς στο Q7 V12 TDI quattro, τα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση μέσα σε μόλις 5,5 δεύτερα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η γνωστή ποιότητα κατασκευής της Audi, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, χαρίζουν στο γερμανικό SUV επιδόσεις που θα ζήλευαν αρκετά sports cars. Το Q7 V12 TDI quattro χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές αλλαγές στο εξωτερικό καθώς και από πλούσιο standard εξοπλισμό ο οποίος ενισχύει την δυναμική εικόνα του αυτοκινήτου. Το συναρπαστικό SUV της Audi διατίθεται ήδη στην αγορά και σε αυτή του την έκδοση.