You are here

Το Audi R8 κατακτά την πρωτιά στα βραβεία World Performance Car και World Car Design of the Year

07/05/2008 14:57
• Διπλή επιτυχία σημείωσε το Audi R8 στα βραβεία World Car of the Year
• Το Audi R8 παίρνει τους τίτλους που πέρσι είχαν κατακτήσει τα Audi RS4 και TT
• Η Audi ψηφίζεται ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο θεσμό του World Car of the Year


Ingolstadt/Nέα Υόρκη – Το Audi R8 σημείωσε διπλή επιτυχία στα βραβεία 2008 World Car of the Year, κατακτώντας τους τίτλους World Performance Car και World Car Design of the Year. Τους τίτλους απένειμε κριτική επιτροπή των βραβείων World Car of the Year με 47 κριτές από 24 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κριτές του World Performance Car αποφάνθηκαν για το R8: «Διαθέτει ΄΄στιβαρά΄΄ διαπιστευτήρια χάρη στον V8 κινητήρα των 420 ίππων τοποθετημένο στο κέντρο με την αλουμινένια κατασκευή. Εκεί όμως που αριστεύει είναι η εξαιρετική ισορροπία και ο έλεγχος που προσφέρουν στον οδηγό του την εμπιστοσύνη να πιέσει στα όρια. Διαθέτει εκπληκτική ακρίβεια για αυτοκίνητο του μεγέθους του».

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Audi κατακτά το βραβείο του World Performance Car, έχοντας κερδίσει πέρσι τον αντίστοιχο τίτλο με το RS 4. Φέτος, η Audi ήταν παρούσα στην τελική φάση της ψηφοφορίας με δυο αυτοκίνητα της αφού το S5 επίσης επελέγη σαν φιναλίστ στην πρώτη τριάδα.

Για το βραβείο World Car Design of the Year, οι κριτές απέδωσαν τα εύσημα στο R8 σημειώνοντας πως «μεταμορφώνει το τοπίο στα σπορ αυτοκίνητα. Το σχέδιο του R8 είναι ξεχωριστό, πρωτότυπο και γεμάτο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, από το ρύγχος μέχρι και την πολυσυζητημένη “λεπίδα” στο πίσω μέρος».

Σύμφωνα με τον Tom Matano, υπεύθυνο σχεδιασμού του World Car και εκτελεστικό διευθυντή του School of Industrial Design, Academy of Art University στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α., το Audi R8 «αποτελεί μια εξαιρετική οπτική αναπαράσταση ανώτερης τεχνολογίας, ένα πλήρες πακέτο τεχνο-εικονικού σχεδιασμού.»

Έτσι η Audi κράτησε τα σκήπτρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας κερδίσει πέρσι το βραβείο World Car Design of the Year με το ΤΤ.

Στα εγκαίνια του θεσμού το 2005 η Audi είχε κατακτήσει τον τίτλο του World Car of the Year με το A6 sedan. ‘Έχοντας λοιπόν σημειώσει μια γενική νίκη και τέσσερεις πρωτιές στις διάφορες κατηγορίες συνολικά η Audi είναι με διαφορά ο πιο επιτυχής κατασκευαστής στα βραβεία World Car of the Year.