You are here

BA: Τελική ευθεία για τη νέα «στέγη»

18/11/2007 15:17
Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του Terminal 5, στις 27 Μαρτίου 2008, μπήκαν η BAA, εταιρεία διαχείρισης του Heathrow, και η British Airways. Το Terminal 5, είναι η νέα «στέγη» της British Airways που θα εξυπηρετεί περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και θα αποτελεί την πιο εντυπωσιακή πύλη εισόδου για τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας άρχισαν, ήδη, οι προετοιμασίες των εγκαινίων που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση προσωπικού, τα προγράμματα εξοικείωσης και περισσότερες από 70 δοκιμές ανά τομέα. Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι τελικές εργασίες ολοκλήρωσης του Terminal 5, με δοκιμές εξοπλισμού, ενοποίηση των συστημάτων και ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. 30 000 υπάλληλοι, από διαφορετικούς τομείς, αναμένεται να συμμετάσχουν σε προγράμματα ένταξης και εξοικείωσης με το νέο Terminal.

Η BAA και η British Airways θα ξεκινήσουν από κοινού μια σειρά από βασικά τεστ που αφορούν στη λειτουργικότητα του κτηρίου, όπως είναι η τοποθέτηση πινακίδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ο προσανατολισμός στο Terminal, η διαδικασία του check-in και οι διαδικασίες εκκένωσης σε περίπτωση ανάγκης.

Η σειρά των σύνθετων δοκιμών ξεκινά τον Νοέμβριο με τη συμμετοχή 16.000 εθελοντών, προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά κάθε γωνιά του κτηρίου, από το πάρκινγκ και το check-in, μέχρι τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών, πληροφορικής και ασφάλειας.