You are here

BidX1: Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την επιτυχία της πλατφόρμας

28/05/2021 09:37

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δημοπρασία της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας επένδυσης ακινήτων στην Κύπρο, BidX1, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη απήχηση που έχει. 75 χρήστες έκαναν προεγγραφή στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να πωληθούν εμπορικά και οικιστικά ακίνητα συνολικής αξίας €4εκ.

Ο Επικεφαλής της BidX1 στην Κύπρο, Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε «Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη μέρα για την ομάδα μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό που καταφέραμε για τους πελάτες μας. Η ευρεία γκάμα ακινήτων που πωλήθηκαν φανερώνει την ευελιξία του μοντέλου της BidX1, αφού περιλαμβάνει σπίτια, διαμερίσματα, εμπορικές μονάδες και τεμάχια γης για εμπορική, οικιστική και βιομηχανική χρήση, όπως επίσης και ένα παραθαλάσσιο τεμάχιο γης εντός ζώνης προστασίας.»

Την υψηλότερη τιμή πώλησης πέτυχε ένα κτίριο μεικτής χρήσης στη Λεωφόρο Αθαλάσσας στη Λευκωσία, που έφτασε στην τελική τιμή €950,000. Το ακίνητο αποτελείται από ένα κατάστημα  στο ισόγειο, διαμερίσματα στους πάνω ορόφους και χώρους στάθμευσης στο υπόγειο.

Δημοφιλές ήταν και το  οικιστικό χωράφι στην Πέγεια, στην επαρχία Πάφου, το οποίο ξεκίνησε με επιφυλασσόμενη τιμή €150,000 και κατέληξε να πωληθεί στις €313,000.

Παρόλο που υπήρχαν αρκετοί πλειοδότες ξένοι, κάτοικοι εκτός Κύπρου, οι περισσότεροι πλειοδότες ήταν Κύπριοι κάτι το οποίο ο κ.  Ονησιφόρου αποδίδει στη μεγάλη απήχηση που έχει η διαδικτυακή πλατφόρμα σε ενδιαφερόμενους αγοραστές στην Κύπρο.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι αγοραστές αναζητούν εύκολες διαδικτυακές διαδικασίες, που παρέχουν διαφάνεια. Έχουμε ήδη αναρτήσει στην πλατφόρμα τα πρώτα ακίνητα για την επόμενή μας δημοπρασία, η οποία αναμένουμε να πραγματοποιηθεί γύρω στο τέλος Ιουνίου», πρόσθεσε. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα ακίνητα στο bidx1.com/cyprus. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα της BidX1 στην Κύπρο στο  22 000 380 ή μέσω email [email protected]