You are here

Το Business Clinics Programme της EBRD στηρίζει νέες επιχειρήσεις στην Κύπρο

23/04/2019 15:54

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξασφάλιση δωρεάν προσωπικού coaching 32 ωρών

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Business Clinics Programme. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για νέες επιχειρήσεις – με λιγότερο από δύο χρόνια δραστηριοποίησης – με εφαρμόσιμες ιδέες και επιχειρηματικό πλάνο, και αποσκοπεί στο να τους προσφέρει στήριξη σε διάφορους τομείς και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν ώστε να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτές 30 νέες επιχειρήσεις. Κάθε νέα επιχείρηση θα λάβει δωρεάν μέχρι 32 ώρες προσωπικού coaching από εμπειρογνώμονες είτε από την Κύπρο είτε από το εξωτερικό. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί έχουν επιλεγεί μετά από προσεκτική αξιολόγηση για να βοηθήσουν νέες επιχειρήσεις σε θέματα στρατηγικής, marketing, λειτουργικότητας, οικονομικής διαχείρισης κτλ.

Το Business Clinics Programme προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις» (Advice for Small Businesses - ASB), που υλοποιείται από την EBRD, εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, και βοηθά μικρομεσαίες κυπριακές επιχειρήσεις να ενδυναμωθούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Anna Filipova, National Programme Manager του προγράμματος ASB της EBRD στην Κύπρο, δήλωσε: «Το business coaching είναι καίριας σημασίας για νέες επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι νέες επιχειρήσεις αναμένεται ότι θα αναβαθμιστούν και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες επιχειρηματικής συμβουλευτικής και οικονομικής στήριξης που προσφέρει η EBRD.»

Ηπροθεσμίαγιααιτήσειςπουπληρούντα κριτήρια λήγει στις 17 Μαΐου 2019.

Για δήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες για το επικείμενο Business Clinics Programme μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείουή να επικοινωνείτε με την EBRD ASB Cyprus (+357 22 395 500-1, [email protected]).