You are here

CIIM: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ποιος είναι ο ρόλος του HR;»

24/06/2021 10:39

Το Cyprus International Institute of Management - CIIM  σε συνεργασία με το Sustainability Knowledge Group και την Forward Mindsets διοργάνωσαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου,  διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ποιος είναι ο ρόλος του HR;».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις εξής θεματικές:

  • Πως μπορεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του HR να συμβάλλει στην ενσωμάτωση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην ίδια την επιχείρηση;
  • Με ποιο τρόπο θα κατανοήσουν καλύτερα τα στελέχη του HR τα οφέλη της εταιρικής υπευθυνότητας και πως θα κατορθώσουν να ενεργοποιήσουν το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Πως η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες του HR να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων και τις σχέσεις τους με τα ενδιαφερόμενα μέρη;
  • Ποιες οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες, ποιες οι τάσεις και οι καλές πρακτικές σήμερα;

«Με μεγάλη χαρά συμμετείχα στην πρωτοποριακή συζήτηση που επικεντρώθηκε στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Διαφαίνεται πλέον η ανάγκη να διεκδικήσουν τα στελέχη του χώρου μια θέση στο τραπέζι διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη όπου και χτυπά η καρδιά της Βιώσιμης Ανάπτυξης», δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης, η κα. Αγλαϊα Ντίλη Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sustainability Knowledge Group που συμμετείχε στη συζήτηση .

«Από τη σκοπιά των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού, η μεγάλη πρόκληση είναι η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή του ρόλου μας. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην ευημερία των εργαζομένων, να επαναπροσδιορίσουμε την εργασία, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και να προωθήσουμε την ποικιλομορφία ώστε να επιτύχουμε διαχρονικό, ουσιαστικό και συστεμικό αντίκτυπο», επεσήμανε από την πλευρά της η κα Έλενα Μανιατοπούλου Χατζηπαναγή, Διευθύνουσα Σύμβουλος ForwardMindsets η οποία επίσης συμμετείχε στη συζήτηση.

Το συντονισμό της διαδικτυακής συζήτησης ανέλαβε η Δρ. Βίκυ Κατσιολούδη, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο CIIM.

Σε συνέχεια αυτής της δράσης προγραμματίζεται πρόγευμα εργασίας στις 6 Ιουλίου στο CIIM στη Λευκωσία από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. με θέμα: Applied Sustainability in HRM.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα: www.ciim.ac.cy

https://www.youtube.com/watch?v=TkZbacNl5mQ