You are here

Το Cyta Santa Run φέτος πάει Λεμεσό!

24/11/2014 14:25
1.000 Αϊ-Βασίληδες τρέχουν στην πιο μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή των Χριστουγέννων

Με το μήνυμα «Η επικοινωνία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού», η Cyta ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό, πως μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση στην Πρωτεύουσα, θα διοργανώσει και φέτος την πιο μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή των Χριστουγέννων, το Cyta Santa Run. Αυτή τη φορά η Cyta συνεργάζεται με τον Δήμο Λεμεσού και οι 1.000 Άγιοι Βασίληδες θα τρέξουν στην πόλη που φημίζεται για το κέφι και τη ζωντάνια της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και συγκεκριμένα του προγράμματος Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών.

Η ενημέρωση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης έγινε μέσα σε ένα λεωφορείο–αντίκα και πήρε τη μορφή ξενάγησης στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία των 1.000 Άγιων Βασίληδων. Τους δημοσιογράφους καλωσόρισαν, εκ μέρους του Συμβουλίου της Cyta, η κα Έμιλυ Γιολίτη και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ Ανδρέας Χρίστου.

Στο Cyta Santa Run 2 μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλει στην πρωτοβουλία για στήριξη του σημαντικού αυτού σκοπού. Οι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στις 3:00 το απόγευμα στην Υπέργεια Διάβαση Cyta (δίπλα από το ΓΣΟ) και θα περπατήσουν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της πόλης, θα κατευθυνθούν προς την οδό Ανεξαρτησίας και θα τερματίσουν στην Πλατεία Διοικητηρίου (Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου). Στο τέλος της διαδρομής, τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέα θα περιμένει ένα γιορταστικό πάρτι με μουσική και κρασί.

Το κοινό μπορεί, είτε να προμηθευτεί τη δική του στολή και να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια, είτε να παρακολουθήσει την πορεία των Άγιων Βασίληδων σε όλο το μήκος της διαδρομής. Επίσης, οι εταιρείες, που ενδιαφέρονται για συμμετοχή, θα μπορούν να προμηθευτούν μεγαλύτερο αριθμό στολών. Αξίζει να σημειωθεί πως, ειδικά για τις εταιρείες, θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης του λογοτύπου τους σε όλες τις στολές που θα εξασφαλίσουν, προβάλλοντας έτσι μαζικά τη στήριξη της εταιρείας τους στο φιλανθρωπικό αυτό σκοπό. (Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, καθώς και για τον τρόπο και τα σημεία εξασφάλισης των στολών βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Cyta https://www.cyta.com.cy/cytasantarun)

Με την ευκαιρία, η Cyta ευχαριστεί τον Δήμο Λεμεσού και ειδικά τον Δήμαρχο Λεμεσού για τη συνεργασία, το ΤΕΠΑΚ για την πώληση των στολών, τη Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού (ΛΕΠΑΛ), η οποία θα συνοδεύσει την πορεία με αυτοκίνητα-αντίκες, τις Μαζορέτες Λεμεσού, καθώς και τη Φιλαρμονική του Δήμου που θα ηγούνται της πορείας και το Μουσείο Ιστορικού Αυτοκινήτου για την παραχώρηση του παλαιού λεωφορείου για πραγματοποίηση της δημοσιογραφικής διάσκεψης-ξενάγησης στη διαδρομή του Cyta Santa Run 2.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στην Αστυνομία Κύπρου και ιδιαίτερα στην Τροχαία Λεμεσού για όλες τις διευκολύνσεις που προσφέρει στη διοργάνωση, καθώς και στα ΜΜΕ που, στηρίζοντας το φιλανθρωπικό σκοπό, συμμετέχουν με δυναμική προβολή της προσπάθειας.

Ευχαριστεί, επίσης, τους 1.000 φίλους και συνεργάτες της που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, συμμεριζόμενοι την πεποίθησή της πως "Η Επικοινωνία Είναι Δικαίωμα Κάθε Παιδιού".

Λίγα λόγια για το σκοπό: Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών προσφέρεται από το 2004 δωρεάν σε όλα τα νεογνά, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των οικογενειών, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Στόχος του Προγράμματος είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της βαρηκοΐας, ούτως ώστε, με την έγκαιρη παρέμβαση, να μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες απόκτησης της ικανότητας επικοινωνίας και να εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Οι εξετάσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και καλύπτουν όλα τα νεογνά που γεννιούνται είτε στα κρατικά είτε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Η Cyta στηρίζει το Πρόγραμμα από την έναρξή του.

(Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε επίσης, και στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases).