You are here

Δεκαήμερο Εκδόσεων Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου στο Σπίτι της Κύπρου

28/03/2008 13:24
Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, οργανώνει από τις 27 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2008 «Δεκαήμερο Εκδόσεων Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου», στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι). Στο πλαίσιο του Δεκαημέρου, θα λειτουργήσει έκθεση εκδόσεων και οπτικοακουστικών παραγωγών (1984-2008) του Πολιτιστικού Ιδρύματος.

Στις 27 Μαρτίου 2008, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, στις 8.00 μ.μ., θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις από τις σειρές: «Κυπριακή Χαρτογραφία», με ομιλητή τον Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, «Κυπριακή Νομισματική», με ομιλήτρια την επίκουρο καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Νομισματικής και Συγιλλογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Βασιλική Πέννα και «Συλλογές Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου», με ομιλητή τον ιστορικό κ. Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Καλογήρου και του Παναγιώτη Θωμά.

Στις 2 Απριλίου 2008, στις 8.00 μ.μ., θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις από τις σειρές: «Οδηγοί Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων», με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Μαντζουράνη, «Οδηγοί Βυζαντινών Μνημείων», με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Κωνσταντουδάκη-Κιτρομηλίδου και «Εκδόσεις και Οπτικοακουστικές παραγωγές για το περιβάλλον», με ομιλητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ. Μωυσή Μυλωνά.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί σύντομη ταινία με αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, παραγωγής του Πολιτιστικού Ιδρύματος.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό να συμβάλει στη διαφύλαξη και τη διάδοση του πολιτισμού της Κύπρου. Στην εικοσιτετράχρονη πορεία δράσης του έχει αναπτύξει ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα με περισσότερες από 120 εκδόσεις, με τις οποίες εμπλουτίζει την κυπριακή βιβλιογραφία και την έρευνα, παράλληλα με τις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2000 λειτουργεί Παράρτημα του Ιδρύματος στην Ελλάδα, το οποίο αναπτύσσει συνεργασίες με ιδρύματα και μουσεία στην Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Κύπρου και στην ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής τους παράδοσης και ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όλες οι εκδόσεις θα διατίθενται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στο Σπίτι της Κύπρου με έκπτωση 30%.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2008

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.