You are here

Δελτίο Τύπου Τράπεζας Κύπρου

29/08/2012 12:31
Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε αριθμό δημοσιευμάτων που αφορούν διαρροές πληροφοριών στον Τύπο σε σχέση με το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. Το φαινόμενο αυτό μας λυπεί και πλήττει την αξιοπιστία τόσο του Συγκροτήματος όσο και του τραπεζικού συστήματος γενικότερα.

Αρκετά από αυτά τα δημοσιεύματα αποτελούν αντικείμενο εσωτερικών ερευνών αλλά και ερευνών των εποπτικών αρχών. Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε σχολιασμός εκ μέρους της Τράπεζας δεν προσφέρει κάτι περισσότερο, αντίθετα προκαλεί σύγχυση και παράλληλα πιθανόν να θεωρηθεί ως παρεμβολή στο έργο των ερευνώντων.

Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου διέρχεται μια δύσκολη περίοδο όπου οι τρέχουσες συνθήκες επιβάλλουν σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η νέα Διεύθυνση της Τράπεζας έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο και είναι πολύ αντιπαραγωγικό να ασχολείται καθημερινά με ανακοινώσεις και σχολιασμό τέτοιου είδους δημοσιευμάτων. Κατά συνέπεια, η Τράπεζα Κύπρου δεν θα ήθελε να προβεί σε περαιτέρω δημόσιο σχολιασμό τέτοιων δημοσιευμάτων.

Όσον αφορά το θέμα των διαρροών η Τράπεζα προβαίνει σε εσωτερική έρευνα σχετικά με την πηγή των διαρροών και θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα οποιεσδήποτε συμπεριφορές αποτελούν παράβαση των κανονισμών της Τράπεζας και της σχετικής νομοθεσίας.