You are here

Deutsche Bank: Πρώτη επένδυση της RREEF στην Κύπρο

07/10/2007 15:44
Την πρώτη της επένδυση στον τομέα των ακίνητων στην Κύπρο ανήγγειλε η εταιρεία RREEF - μέλος του Ομίλου Deutsche Bank - μέσω της κοινοπραξίας με τον Όμιλο Λανίτη και την εξαγορά της εταιρείας Lanitis Development Public Ltd.

Η Lanitis Development είναι δημόσια εταιρία ανάπτυξης ακίνητων στην Κύπρο με κύριο μέτοχο τον Όμιλο Λανίτη. Κύριο της έργο είναι το πολυτελές θέρετρο Aphrodite Hills. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το θέρετρο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και περιλαμβάνει το πεντάστερο ξενοδοχείο InterContinental, επαγγελματικό γήπεδο γκολφ 18 οπών, κέντρο spa ,ακαδημία αντισφαίρισης, πλατεία με καταστήματα και εστιατόρια και πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα.

Στα πλαίσια της πιο πάνω συμφωνίας μεταξύ RREEF και Ομίλου Λανίτη περιλαμβάνεται και η συνεκμετάλλευση μεγάλης έκτασης γης 1.1 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων - ιδιοκτησίας του Ομίλου Λανίτη , και η οποία εφάπτεται στο Aphrodite Hills. Σχεδιάζεται η ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης σε ένα έργο το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ καθώς και ακίνητα πολυτελείας.

Επίσης, σύμφωνα με τους όρους της ίδιας συμφωνίας οι εταιρείες RREEF και Όμιλος Λανίτη θα συνεργαστούν και για την ανάπτυξη άλλων παρόμοιων έργων στην Κύπρο και Ελλάδα. Ο εκ των Διοικητικών συμβούλων της RREEF Δημήτρης Ράπτης δηλώσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε το πρώτο μας βήμα στον τομέα της αγοράς ακίνητων στην Κύπρο, επενδύοντας σε μία αγορά με γερές βασικές αρχές και άριστες προοπτικές». Ο πρόεδρος του Ομίλου Λανίτη, Πλάτων Λανίτης, ανέφερε: «Το γεγονός ότι η RREEF έχει αποφασίσει να επενδύσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην εταιρεία Lanitis Development, απεικονίζει την πίστη τους στην κυπριακή οικονομία και την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες της συγκεκριμένης εταιρείας στρατηγική της οποίας είναι να χρησιμοποιηθεί η γνώση και η πείρα των ανθρώπων της για να ερευνήσει, να σχεδιάσει και να αναπτύξει ολοκληρωμένα πολυτελή θέρετρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό».