You are here

DHL Express Κύπρου: Παρέλαβε τα πρώτα 11 ηλεκτρικά βαν και αναμένει άλλα 17, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος

07/07/2022 15:00

Η DHL Express Κύπρου, η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics στον κόσμο, παρέλαβε από την CIC Ltd τα πρώτα της 11 ηλεκτρικά βαν, με τα οποία θα ξεκινήσει σταδιακά να αντικαθιστά τα υπάρχοντα, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η παράδοση των 11 Mercedes eVito έγινε στις 7 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία της CIC Ltd στο Καϊμακλί, από τον Managing Director της εταιρίας κ. Αλέξη Άννινο και τον διευθυντή πωλήσεων κ. Μιχάλη Παπαλαμπριανού. Τα βαν παρέλαβαν εκ μέρους της DHL Κύπρου ο Γενικός Διευθυντής, κ. Βαλεντίνος Πιριπίτσης, ο Operations Manager κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, και ο Security and Health & Safety Manager κ. Θανάσης Αργυρού, ενώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα παραδοθούν στην DHL ακόμη 17 Mercedes eSprinter.

Τα 28 αυτά ηλεκτρικά βαν αποτελούν μέρος του ευρύτερου πλάνου της DHL για περιβαλλοντική προστασία. Η συνολική επένδυση, ανέρχεται στα 1.6 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και των υποδομών που έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους σταθμούς της DHL. Η πλειοψηφία των βαν θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Λεμεσού, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας και την κάλυψη της ζήτησης για τη φόρτιση των βαν. Στόχος της εταιρείας είναι να καλυφθεί το 85% του στόλου της με ηλεκτρικά βαν μέχρι το 2025.

Ο κ. Πιριπίτσης δήλωσε σχετικά: «Ως η ηγέτιδα εταιρεία στις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας, έχουμε ευθύνη να αποτελούμε παράδειγμα στον κλάδο για τη βιωσιμότητα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας μας. Η παραλαβή των ηλεκτρικών βαν καθώς και οι υποδομές που έχουμε εγκαταστήσει, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον. Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και να προσφέρουμε το καλύτερο στους πελάτες και τους εργαζομένους μας, και το σημαντικότερο είναι ότι αυτό συμβαίνει χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον».

H DHL Express Κύπρου ακολουθεί την παγκόσμια πρωτοβουλία GO GREEΝ, που έχει στόχο να μηδενίσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας έως το 2050.