You are here

Διαδικτυακό σεμινάριο για την Γυναικεία Ηγεσία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις (Start-ups) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

08/03/2021 11:27

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τη Γυναικεία Ηγεσία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις (Start-ups) διοργανώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021 από το Κέντρο Καινοτομίας PEAK του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο διαδικτυακό σεμινάριο συμμετείχαν δύο εμπειρογνώμονες επιχειρηματικότητας υπό την αιγίδα της κας. Irena Lichnerowicz-Augustyn, Πρέσβειρας της Πολωνίας και της Δρος. Simona Mihai-Yiannaki, Διευθύντριας του Κέντρου Καινοτομίας EUC-PEAK του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι δύο εμπειρογνώμονες, κα. Katarzyna Wierzbowska, ιδρύτρια και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Black Swan Fund VC, και του Women's Business Angel Club και η κα. Urszula Hasiec, Πρόεδρος του Ιδρύματος Impact, μοιράστηκαν την εμπειρία τους σχετικά με το Πολωνικό οικοσύστημα. Αναφέρθηκαν, επίσης, στον πρόσφατο ρόλο της κοινότητας γυναικών επιχειρηματιών στην Πολωνία.

Το κοινό που είχε συμμετάσχει από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επέκτεινε τη συζήτηση σε άλλους τομείς όπως τη χρηματοδότηση, τις πραγματικές προκλήσεις και την υποστήριξη που λαμβάνουν οι γυναίκες όταν αναπτύσσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους στην Πολωνία και διεθνώς.