You are here

Διάκριση Α/φοι Λανίτη στον διαγωνισμό του ΠΣΣΕ για τον εθελοντισμό

04/12/2019 09:52

Μία ακόμη διάκριση απέσπασε η Α/φοι Λανίτη για την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Α/φοι Λανίτη βραβεύτηκε μαζί με άλλες δύο εταιρείες στον 5ο διαγωνισμό του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα του Εθελοντισμού για το 2019.

Η βράβευση της Α/φοι Λανίτη αφορούσε στην εθελοντική δράση που ανέπτυξε η εταιρεία για την μείωση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως επίσης και τη στήριξη της στο δίκτυο εθελοντών που δημιούργησε στο πλαίσιο του προγράμματος «ZeroWasteBeach», καθώς και στη στήριξη που διαχρονικά προσφέρει στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και σε πολλούς άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η βράβευση των νικητών έγινε την περασμένη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Πρώτη Κυρία κ. Άντρη Αναστασιάδη. Πρόκειται για την καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει το Προεδρικό ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή των εθελοντών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη κ. Κάλια Πατσιά. Σε δηλώσεις μετά τη βράβευση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διάκριση, επισημαίνοντας ότι η Α/φοι Λανίτη υλοποιεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιάζοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες δράσεις: Στο Περιβάλλον, τους νέους και στη στήριξη των ευπαθών ομάδων. «Η προσπάθειά μας είναι να αναπτύσσουμε δράσεις που να αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και συνάμα να ενεργοποιούν το κοινωνικό σύνολο σε ένα καλό σκοπό», σημείωσε η κ. Πατσιά.

Το «ZeroWasteBeach» θεωρείται το πρόγραμμα - ναυαρχίδα της Α/φοι Λανίτη και εστιάζει στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης. Ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2018, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί ακτών και δέκα καθαρισμοί βυθού, με τη συμμετοχή 540 εθελοντών και 18 τοπικών αρχών. Χάρη στις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε κατορθωτή η συλλογή 700 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών που θα κατέληγαν στο θαλάσσιο περιβάλλον ή στα μικτά απορρίμματα.

Το Πρόγραμμα «Αποστολή νερό» ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2013 από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) με την αποκλειστική χρηματοδότηση ύψους $680.000 από το Ίδρυμα της Coca-Cola και εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της Coca‑Cola στην Κύπρο για υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων, των πρώτων υλών και τη διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω αυτού εξοικονομούνται 40.273.000 λίτρα νερού ετησίως και όπως γίνεται αντιληπτό, θα επωφελείται η Κύπρος από τα αποτελέσματά του προγράμματος για πολλά χρόνια ακόμα. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση εναλλακτικών μορφών νερού, όπως το βρόχινο ή το γκρίζο νερό, που μπορούν να καλύψουν δευτερεύουσες χρήσεις όπως η άρδευση πράσινων χώρων.

Τέλος, επιμετρήθηκε η διαχρονική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και των εκδηλώσεών του από την Α/φοι Λανίτη, με τη δωρεάν παραχώρηση προϊόντων της εταιρείας για τις ετήσιες ανάγκες του και την εθελοντική παρουσία των εργαζομένων στις μεγάλες εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Η Α/φοι Λανίτη θεωρεί ότι η ανάπτυξή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Στηρίζει με ουσιαστικές δράσεις το κοινό καλό, ενισχύει τους νέους, προστατεύει το περιβάλλον, στηρίζει αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, ενδυναμώνοντας διαχρονικά τις ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις.