You are here

Διασυνδεσιμότητα: Ο ρόλος της τέχνης στην κοινότητα

14/10/2021 11:48

Οι Phoenix Leaders και η Alpha C.K. Art Gallery συνεργάζονται σε μια ιδιαίτερη έκθεση εξερεύνησης και εορτασμού της τοπικής σύγχρονης τέχνης

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, οι Phoenix Leaders και η Alpha C.K. Art Gallery θα φιλοξενήσουν έκθεση σύγχρονης κυπριακής και ελληνικής τέχνης στο The Club, την πρώτη ιδιωτική λέσχη μελών της Κύπρου, στη Λευκωσία.

Η έκθεση διερευνά τον ζωτικό και δημιουργικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καλλιτέχνες, όχι μόνο στη σύνδεση και τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων μας, αλλά και στην έκφραση συλλογικών συναισθημάτων και στην επιρροή της ευρύτερης συλλογικής αφήγησης μέσα από την ανταλλαγή των δικών τους ιδεών-προοπτικών, ιδιαίτερα μετά την πανδημία.

Η έκθεση, στην οποία θα συμμετέχουν τοπικοί καλλιτέχνες όπως οι Μαρίνα Ολύμπιος, Νίκος Κουρούσης, Κίκος Λανίτης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Αλέξανδρος Γιωρκάτζης και Γιώργος Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ένα διαδραστικό ταξίδι μέσα από την τοπική ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή, παρέχοντας παράλληλα μια πλατφόρμα εμπλοκής, σκέψης και διαλόγου για την τοπική μας ταυτότητα. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τα διάφορα εκθέματα μαζί με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Η έκθεση θα γιορτάσει την τριετή συνεργασία μεταξύ του The Club και της Alpha C.K. Art Gallery, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει και να καλλιεργήσει το τοπικό καλλιτεχνικό ταλέντο και αριστεία.

Η Valentina Kislaya, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Phoenix Leaders, σχολίασε: «Τα τελευταία τρία χρόνια είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Alpha C.K. Art Gallery για τη μετατροπή του The Club σε χώρο που φιλοξενεί και παρουσιάζει τους πολλούς εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή, εδώ στη Λευκωσία. Μαζί στοχεύουμε όχι μόνο να αναδείξουμε το καλύτερο που έχει να προσφέρει η κυπριακή και ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, αλλά και να ενθαρρύνουμε τις συζητήσεις και να δώσουμε καλλιτεχνική έμπνευση. Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, αυτή η ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση, πολιτισμό και τέχνη δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε αυτή την έκθεση σύγχρονης κυπριακής και ελληνικής τέχνης στο The Club και ελπίζω ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μια μικρή απόδραση από τον τελευταίο χρόνο και να βυθιστούν στα υπέροχα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση».

Η Ανθή Καλαβανά, διευθύντρια της Alpha C.K. Art Gallery, δήλωσε: «Θέλουμε να δώσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας στη Valentina Kislaya και στην ομάδα της, των οποίων η σημαντική στήριξη των τεχνών και η δέσμευσή τους να φέρουν σε επαφή τους ποικίλους τομείς της κοινότητάς μας για να συνδεθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, είναι αξιέπαινη και υποδειγματική.  Συγχαίρουμε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση, η τέχνη των οποίων είναι η πρόσκλησή τους να συνδεθούμε μαζί τους και μεταξύ τους».

Λίγα λόγια για το «The Club»

Το «The Club», η πρώτη ιδιωτική λέσχη μελών της Κύπρου, ιδρύθηκε το 2018 από την Phoenix Leaders, συνδυάζοντας ένα σύγχρονο και ευέλικτο χώρο εργασίας που προσφέρεται επίσης για μικρές εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν στα μέλη της λέσχης την ευκαιρία να γνωρίσουν παγκόσμιας κλάσης ηγέτες από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και βιομηχανιών. Με φόντο το ατμοσφαιρικό πάρκο του Προεδρικού, το «The Club» είναι ένας μοναδικός χώρος που συνδέει μέλη που εργάζονται σε εδραιωμένες, αλλά και αναδυόμενες τοπικές επιχειρήσεις, προσφέροντας τους ένα σύγχρονο τρόπο επαγγελματικής δικτύωσης και συνεργασίας. 

Alpha C.K. Art Gallery

Η Alpha C.K. Art Gallery ιδρύθηκε το 2013 μετά τη συνένωση δύο από τις πιο καθιερωμένες και μεγαλύτερες γκαλερί τέχνης της Κύπρου, της Alpha Gallery και της C.Κ. Gallery. Η γκαλερί είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών, καθώς και νεότερων ταλέντων και ανερχόμενων καλλιτεχνών μέσα από επιμελημένες ατομικές εκθέσεις και μόνιμη παρουσία στη γκαλερί και με τους οποίους διατηρούνται σχέσεις και συνεργασίες.