You are here

Διεθνής διάκριση της Τράπεζας Κύπρου στον τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών

07/07/2008 14:09
Το έγκυρο διεθνές περιοδικό The Banker βράβευσε την Τράπεζα Κύπρου με την διάκριση The Banker Technology Awards 2008 – Retail Award for Branch Technology & Services, για την εφαρμογή της τεχνολογικής πλατφόρμας «Μία Τράπεζα».

Πρόκειται για σημαντική διάκριση, η οποία απονέμεται από το The Banker σε διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς μετά από μελέτη και αξιολόγηση των τεχνολογικών τους επιδόσεων και καινοτομιών που εφαρμόζουν.

Η τεχνολογική πλατφόρμα «Μία Τράπεζα» εφαρμόζεται από την Τράπεζα Κύπρου με σκοπό την ενοποίηση όλων των συστημάτων πληροφορικής και εξυπηρέτησης των πελατών της σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης που δραστηριοποιείται. Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται σε λειτουργία ένα κοινό ταμείο το οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες της με την ίδια ευκολία και χωρίς επί πλέον χρεώσεις για συναλλαγές σε ευρώ, έστω και αν βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα. Δηλαδή η Τράπεζα Κύπρου παρέχει με το σύστημα αυτό, τη δυνατότητα διατήρησης τρεχούμενου λογαριασμού με διασυνοριακή πρόσβαση.

Η Τράπεζα Κύπρου, πρώτη από τις τράπεζες του Κυπριακού και Ελλαδικού χώρου, εφαρμόζει ήδη αυτή την καινοτομία με επιτυχία στα υποκαταστήματα της σε Κύπρο και Ελλάδα, και θα την επεκτείνει σύντομα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης όπου δραστηριοποιείται η Τράπεζα.

Σύμφωνα με την επιτροπή βραβεύσεων του περιοδικού The Banker, στόχος είναι να τιμώνται κάθε χρόνο οι τραπεζικοί οργανισμοί που εντοπίζουν και αξιοποιούν την τεχνολογία κατά τρόπο αποτελεσματικό, καινοτόμο και βιώσιμο.

Για τα φετινά βραβεία υπήρξαν 250 συμμετοχές από εταιρίες πληροφορικής και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι η μόνη τράπεζα από τον ευρύτερο Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο στην οποία απονεμήθηκε βραβείο.