You are here

Διεξαγωγή συνέδριου Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών σε συνεργασία με την ΕΤΥΚ στο ΤΕΤΥΚ στον Πρωταρά

23/05/2022 14:16

Η ΕΤΥΚ σε συνεργασία με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών (SCECBU) διοργανώνει, το τριήμερο 18-21 Μαΐου, στο ξενοδοχειακό Συγκρότημα ΤΕΤΥΚ στον Πρωταρά, το ετήσιο συνέδριο της SCECBU.

Στο συνέδριο πήραν μέρος 74 εκπρόσωποι, 30 και πλέον συνδικαλιστικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις Κεντρικές Τράπεζες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, καλωσόρισε τους συνέδρους στην Κύπρο, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για τη γενικότερη κατάσταση στον τομέα των εργασιακών στην Κύπρο και φυσικά το Εθνικό πρόβλημα και την τουρκική εισβολή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της SCECBU κ. Thierry Desanois που αναφέρθηκε στα θέματα του Συνεδρίου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που επέφερε η πανδημία και τα όσα αντιμετωπίζουμε και προβλέπεται να αντιμετωπίσουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου παρέστη και μίλησε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και της κυπριακής οικονομίας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και στη σημερινή κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο και την αναδιοργάνωσή του μετά την οικονομική κρίση και υπό των φως των προαναφερόμενων μετέπειτα εξελίξεων.

Ο κ. Ηροδότου αναφέρθηκε επίσης, σε συντομία, στην πρόσφατη συμφωνία αναδιοργάνωσης της ΚΤΚ με την ΕΤΥΚ, στην πλήρωση των κενών θέσεων που επιτεύχθηκαν κατά την περίοδο της θητείας του σε διάφορες οργανικές βαθμίδες της Τράπεζας για να καταστεί ο οργανισμός πιο αποτελεσματικός καθώς και στις επικείμενες προκλήσεις και ευκαιρίες στη βάση των νέων μεθόδων εργασίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ηροδότου, τόνισε πως είναι πεποίθηση του, την οποία εφαρμόζει στην πράξη, πως ο υγιής κοινωνικός διάλογος μεταξύ της Διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη συνεργασία και την πρόοδο και των δύο κοινωνικών εταίρων.

Ο Πρόεδρος της SCECBU  συνάδελφος Thierry Desanois ανταπαντώντας ευχαρίστησε τον κ. Ηροδότου για την παρουσία του και τον χαιρετισμό του στο συνέδριο και τόνισε, πως συμφωνεί με την προσέγγιση για την ανάγκη υγιούς κοινωνικού διαλόγου μεταξύ Διοικήσεων και εργαζομένων και τόνισε πως η SCECBU θα βρίσκεται πάντα, όπως και στο παρελθόν, στο πλευρό της ΕΤΥΚ, των συναδέλφων της Κεντρικής Τράπεζας και της ίδιας της Διοίκησης της Τράπεζας αν παραστεί ανάγκη.

Τέλος ο Πρόεδρος της SCECBU  συνάδελφος Thierry Desanois, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και το σύνολο των συνέδρων, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άρτια οργάνωσή του συνεδρίου από την ΕΤΥΚ.

Το συνέδριο της SCECBU ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής για την επόμενη πενταετία.