You are here

Δημόσια Διαβούλευση για τα Προσχέδια Κανονισμών για τους προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς

15/06/2018 17:04

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) πληροφορεί το κοινό ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για τα προσχέδια Κανονισμών που αφορούν τους περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Προσωπικοί Ιατροί) Κανονισμούς του 2018, και τους περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Ειδικοί Ιατροί) Κανονισμούς του 2018.
 
Ανακοίνωση του ΟΑΥ αναφέρει ότι σκοπός των περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Προσωπικών Ιατρών) Κανονισμών είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από προσωπικό ιατρό, του τρόπου υπολογισμού της αμοιβής των προσωπικών ιατρών, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας από προσωπικό ιατρό, της διαδικασίας εγγραφής των προσωπικών ιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας και της σύναψης σύμβασης με τον ΟΑΥ, της διαδικασίας εγγραφής δικαιούχου στο Γενικό Σύστημα Υγείας στα πλαίσια του προσωπικού ιατρού και της τήρησης καταλόγου δικαιούχων και αρχείου από τον προσωπικό ιατρό.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι σκοπός των περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Ειδικών Ιατρών) Κανονισμών είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των ειδικοτήτων ή ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων ιατρών με τις οποίες ο ΟΑΥ θα συμβάλλεται για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από ειδικό ιατρό εξαιρούμενης της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, της αμοιβής των ειδικών ιατρών, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της διαδικασίας εγγραφής των ειδικών ιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας και της σύναψης σύμβασης με τον ΟΑΥ, και της τήρησης αρχείου από τον ειδικό ιατρό.
 
Τα προσχέδια των Κανονισμών βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, http://www.hio.org.cyκάτω από τον τίτλο Ανακοινώσεις.
 
Γραπτές απόψεις, σχόλια, εισηγήσεις ή/και παρατηρήσεις, μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 13 Ιουλίου 2018 στη διεύθυνση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, Τ.Θ. 26765, 1641 Λευκωσία ή μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22 875021 ή
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].