You are here

Διοικητικές αλλαγές στη SAP Ελλάδας - Κύπρου

13/01/2008 11:39
O Μάνος Ραπτόπουλος διευθύνων σύμβουλος για Ελλάδα - Κύπρο Ο Χρήστος Τριζόγλου, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της SAP Ελλάδας και Κύπρου, ανέλαβε από 1/1/2008 τη θέση του επικεφαλής του τομέα ΝΑ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (SME Director, SouthEast Europe & Middle East). Κύρια ευθύνη της νέας θέσης του κ. Τριζόγλου, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, θα είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας και ανάπτυξης της SAP, στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Από τη θέση αυτή, ο κ. Τριζόγλου αναμένεται να βοηθήσει στην επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης της SAP διεθνώς, καθώς και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των αναπτυσσόμενων εταιριών να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας της SAP. Παράλληλα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο αναλαμβάνει ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, μέχρι σήμερα διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας. Στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του, ο κ. Ραπτόπουλος θα δώσει έμφαση στην επιχειρηματική ανάπτυξη της SAP, στην Ελλάδα και την Κύπρο, τόσο στον τομέα των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, όσο και στον τομέα των μεγάλων οργανισμών, με έμφαση στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο. Τα τελευταία χρόνια η SAP Ελλάδας και Κύπρου, όπως αναφέρθηκε, πέτυχε περαιτέρω διείσδυση σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και επιτυχημένες υλοποιήσεις σε αναπτυσσόμενες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από το εκτεταμένο της δίκτυο συνεργατών.

Το 2008 στόχος είναι η διεύρυνση της παρουσίας της SAP σε νέες αγορές, με αιχμή τις νέες προϊοντικές γραμμές της SAP στο ERP και κυρίως στο CRM και Business Intelligence. Η SAP αποτελεί, σύμφωνα με τη διοίκηση, κορυφαίο προμηθευτή λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού στον κόσμο και την Ελλάδα. Περισσότεροι από 43.000 πελάτες σε 120 και πλέον χώρες λειτουργούν με λογισμικό της SAP - από εξειδικευμένες λύσεις για μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρίες έως σουίτες εφαρμογών για πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Οι εξειδικευμένες λύσεις της SAP υποστηρίζουν καίριες λειτουργίες οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε 25 διαφορετικούς κλάδους όπως η τεχνολογία, ο κλάδος υγείας, οι λιανικές πωλήσεις, η δημόσια διοίκηση και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.