You are here

Διορισμός κας Έλσης Χριστόφια ως Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου Τρ. Κύπρου

08/05/2008 11:30
Στη σημερινή τακτική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου επιβεβαιώθηκε η πρόταση για διορισμό της κας Έλσης Χριστόφια ως Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου είχε πρόσφατα ενημερώσει, με επιστολή του, τον Υπουργό Υγείας για την πρόταση της Τράπεζας Κύπρου για διορισμό της κας Έλσης Χριστόφια ως Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου ζητώντας και τη σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης αφού, σύμφωνα με το καταστατικό του Ογκολογικού Κέντρου, ο Πρόεδρος διορίζεται από κοινού από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Τράπεζα Κύπρου.

Η κυρία Έλση Χριστόφια είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα Υγείας. Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Κωφών και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου αποτελεί αγαθοεργό ίδρυμα που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση και την Τράπεζα. Διοικείται από επταμελές συμβούλιο στο οποίο τρεις επίτροποι διορίζονται από την Κυβέρνηση, τρεις από την Τράπεζα και ο Πρόεδρος από κοινού από τους δυο ιδρυτές.

Το Κέντρο συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια προσφοράς. Μέχρι σήμερα έχει περιθάλψει σχεδόν 15.000 ασθενείς. Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2008 έχουν εγγραφεί στο Κέντρο 597 νέοι ασθενείς, κατά μέσο όρο 150 τον μήνα. Καθημερινά προσέρχονται στο Κέντρο 350 – 400 ασθενείς για τις διάφορες υπηρεσίες του. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται στους Κυπρίους ασθενείς δωρεάν.

Το 2006 το Κέντρο αξιολογήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και κρίθηκε «Επιδέξιο Κέντρο στην Ακτινοθεραπεία» (Centre of Competence) ενώ το 2007 εξασφάλισε διαπίστευση ποιότητας (Accreditation) καθώς και πιστοποίηση κατά ISO 9000:2000 από το οργανισμό HQS.

Το Ογκολογικό αποτελεί την μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Μέχρι το τέλος του 2007 η Τράπεζα έχει συνεισφέρει για το Ογκολογικό περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα αμέσως επόμενα χρόνια η Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει την επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου με ποσό που ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ περίπου.