You are here

Disrupt Cyprus – Mind The Gap: H επιχειρηματικότητα μοχλός ενότητας για την Κύπρο

20/11/2015 17:06
H πρώτη μεγάλη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στην πράσινη γραμμή

Το Disrupt Cyprus - Mind the Gap πραγματοποιήθηκε χθες 19 Νοεμβρίου 2015 για πρώτη φορά στην πράσινη γραμμή με τη συμμετοχή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων νέων αλλά και καταξιωμένων επιχειρηματιών και στόχο την διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το Disrupt Cyprus – Mind The Gap, κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας Kύπρου (ΠΕΕ) 2015 διοργανώθηκε από τους Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, την ακαδημία επιχειρηματικότητας Startup Academy και τον οργανισμό Startup Cyprus .

Διακεκριμένοι ομιλητές από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το παρόν σε μια πολυθεματική εκδήλωση που περιελάμβανε κεντρικές ομιλίες γύρω από την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ανατρεπτικές συζητήσεις σε πάνελ γύρω από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Κυπριακού startup οικοσυστήματος, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα καθώς και δημιουργικά workshops για την έναρξη μιας επιχείρησης και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών .

Το Disrupt Cyprus - Mind the Gap εκτός από τη γνώση και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, προσέφερε ακόμη σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ νέων και δυνητικών επιχειρηματιών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού οικοσυστήματος.
Ο κ. Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι δράσεις μας απέφεραν καρπούς και χθες καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων από τις δύο κοινότητες, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και με την συνεργασία όλων των φορέων και επιχειρηματιών μπορεί να παραχθεί καινοτομία και να επιτευχθεί ουσιαστική ανάπτυξη».

Ο κ.Γιάννης Γεωργούλας, Σύμβουλος των ID-GC και Γενικός Διευθυντής Κύπρου, The Economist Events, ανέφερε χαρακτηριστικά «Η επιχειρηματικότητα είναι μεγαλύτερη από την πολιτική! Ενώνει, δεν διαχωρίζει. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας από το δικό του πόστο ο καθένας αλλά και συλλογικά να αναπτυχθεί ως έννοια στη συνείδηση όλων. Η Κύπρος έτσι θα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Ανδρέας Λ. Παπαδόπουλος , Διευθυντής Υπηρεσίας Στρατηγικής και Οικονομικών Μελετών Ομίλου, Ελληνική Τράπεζα, δήλωσε «Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει πρωτοβουλίες που ωθούν την επιχειρηματικότητα, καθώς οφείλουμε να δώσουμε στους δημιουργικούς μας νέους την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Έτσι θα επιφέρουν αλλαγή στο επιχειρηματικό μας μοντέλο, κάνοντας τη χώρα μας οικονομικά πιο ανταγωνιστική».

Η κα Σταυριάνα Κοφτερός, Lead Organiser-Startup Academy, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Ειδική Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Έρευνας - Δημοκρατικός Συναγερμός, τόνισε "Επιχειρήσαμε ένα πείραμα με την εκδήλωση, με βασικό μας άξονα την ουσία, και όχι τις διαφορές ή μη. Η ουσία και το μέλλον της χώρας μας είναι στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία. Φέραμε κοντά νέους ανθρώπους και επαγγελματίες από το οικοσύστημα των startups ολόκληρης της Κύπρου για πρώτη φορά, σε κοινή εκδήλωση όπου το κύριο θέμα δεν ήταν το πολιτικό αλλά η πρακτικότητα της υλοποίησης ενός καλύτερου αύριο. Το Startup Academy σε συνεργασία με το Startup Cyprus - το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας της Κύπρου έτρεξαν μια ειδική έκδοση της ακαδημίας επιχειρηματικότητας με πρακτικά εργαλεία για να βοηθήσουν τους νέους και των δύο κοινοτήτων ανεξαρτήτως να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική πορεία. Προσοχή στο Κενό λοιπόν- γιατί πέρα από το να αναγνωρίζουμε τα κενά, πρέπει να τα γεφυρόνουμε κίολας."

O Δ/ντής Επικοινωνίας της SPP Media Group, κ. Δημήτρης Μ. Δημητρίου τόνισε: Στρατηγικά πιστεύουμε πως η επιχειρηματικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά που θα βοηθήσουν την Κύπρο να κοιτάξει τα επόμενα χρόνια με αισιοδοξία. Στην SPP Media έχουμε τα startup στο DNA μας, είμαστε και εμείς μια startup. Δεν θα μπορούσαμε να μην ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις δραστηριότητες που έχουν στον πυρήνα τους την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας και της Πρεσβείας των H.Π.Α στην Κύπρο.