You are here

DP World Limassol: Η επανεκκίνηση των κρουαζιέρων συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας

28/09/2021 17:05

Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που αφίχθηκαν φέτος στο λιμάνι Λεμεσού σε σύγκριση με το 2020, ενώ οι κρατήσεις για τον επόμενο χρόνο έχουν ήδη ξεπεράσει τις αντίστοιχες του 2021

Δυναμική ήταν η επανεκκίνηση του κλάδου των κρουαζιέρων, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, παρά τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο τομέας του τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας. Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η DP World Limassol επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της προς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο και στον στόχο της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κλάδος των κρουαζιέρων στην Κύπρο παρουσίαζε εντυπωσιακή άνοδο, η οποία όμως ανακόπηκε λόγω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων και ταξιδιωτικών περιορισμών ανά το παγκόσμιο. Η εγχώρια βιομηχανία κρουαζιέρας, επέδειξε εντούτοις, ιδιαίτερη ανθεκτικότητα το 2021. Ειδικότερα, μεταξύ Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, 36 συνολικά κρουαζιερόπλοια αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2020, οπόταν και κατέπλευσαν μόλις 19 κρουαζιερόπλοια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα, η DP World Limassol εκτιμά πως οι κρατήσεις για το 2022 θα είναι αυξημένες συγκριτικά με το 2021.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), είναι φέτος αφιερωμένη στην «Τουριστική Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς». Το φετινό θέμα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη δέσμευση της DP World για στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και με τις προσπάθειές της να στηρίξει τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla, εξήγησε πως «μέσα από το όραμα της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας, καθώς και την προσπάθειά της να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο, η DP World Limassol έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας. Ενδεικτικά, οι εκδρομές που προσφέρονται από το λιμάνι Λεμεσού παρέχουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις πανέμορφες αλλά απομακρυσμένες περιοχές της κυπριακής υπαίθρου, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες των ορεινών και ακριτικών κοινοτήτων».

Ο κ. Abdulla αναφέρθηκε επίσης, στη σταδιακή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι Λεμεσού: «Παρόλο που η ταξιδιωτική κίνηση δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, οι επιδόσεις του ευρύτερου τομέα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, δεδομένων των συνθηκών. Εξάλλου τον Οκτώβριο, το λιμάνι Λεμεσού αναμένει αυξημένο αριθμό κρουαζιεροπλοίων. Ο τομέας της κρουαζιέρας ανακάμπτει με ταχύτερους ρυθμούς από ότι αναμενόταν, με τους διοργανωτές κρουαζιέρων να εφαρμόζουν αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. Ως εκ τούτου, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την προσεχή περίοδο».