You are here

DP World Limassol: Το νέο λογισμικό ZODIAC ενισχύει τις ψηφιακές υποδομές της

24/02/2021 08:26
  • Το καινοτόμο Λογισμικό Σύστημα Τερματικού (TOS) αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα του λιμανιού Λεμεσού

Στην εφαρμογή ενός νέου ψηφιακού Λογισμικού Συστήματος Τερματικού (Terminal Operating System - TOS) προχώρησε η DP World Limassol, στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης και της αυτοματοποίησης των λειτουργιών του λιμανιού Λεμεσού.

Το λογισμικό TOS ZODIAC προσφέρει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloud), και παρέχει real-time πληροφόρηση σχετικά με τις κινήσεις των πλοίων, τα ναυπηγία και τις εισόδους των λιμένων. Επιπρόσθετα, διαθέτει επιπλέον λειτουργίες όπως η Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Δεδομένων (EDI), η διαχείριση εγγράφων σε ψηφιακή μορφή, η ευέλικτη δημιουργία αναφορών, οι διαδικτυακές διεπαφές χρηστών, καθώς και λύσεις έξυπνου προγραμματισμού.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα του τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων της DP World Limassol, βελτιώνοντας παράλληλα, την εμπειρία των πελατών της. Παράλληλα, συμβάλλει στην αυτοματοποίηση διαφόρων διοικητικών διαδικασιών, ενώ ελευθερώνει χρόνο από τα μέλη του προσωπικού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εστιάσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Σε δηλώσεις του ο Επικεφαλής της ομάδας του ZODIAC, Δρ. Mohamed Rahmah ανέφερε: «Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στη διεθνή αγορά λιμενικών υπηρεσιών το ολοκληρωμένο σύνολο λογισμικών λύσεων ZODIAC, το οποίο περιλαμβάνει το Λογισμικό Σύστημα Τερματικού καθώς επίσης, και αυτοματοποιημένα συστήματα εισόδου και διαχείρισης τερματικού που βελτιώνουν τη διακίνηση των φορτίων και των εμπορευματοκιβωτίων». «Σήμερα», πρόσθεσε, «34 από τα 80 τερματικά της DP World σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν το λογισμικό μας, ενώ στόχος μας είναι μέχρι το 2023, το ZODIAC να εφαρμόζεται στο σύνολο των τερματικών της Εταιρείας».

Η εισαγωγή του καινοτόμου αυτού συστήματος στο λιμάνι Λεμεσού σηματοδοτεί μία ακόμη επιτυχημένη εφαρμογή του λογισμικού ZODIAC από τον Όμιλο DP World, ενώ παράλληλα αποτελεί την πρώτη φορά που το λογισμικό τεχνολογίας cloud εξυπηρετεί τις διάφορες λειτουργίες φορτοεκφόρτωσης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla σημείωσε: «Ακολουθώντας μία ανταγωνιστική προσέγγιση, με γνώμονα τις μελλοντικές ανάγκες και προοπτικές του τομέα, η DP World επένδυε διαχρονικά σε εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, αναζητώντας καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αυτοματοποίηση των λειτουργιών της, επιτρέποντάς μας κατ’ επέκταση να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας». «Το ZODIAC TOS», εξήγησε ο κ. Abdulla, «αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο που επιτρέπει την απρόσκοπτη διαχείριση των λειτουργιών μας, συνδέοντας όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας σε μια ενιαία πλατφόρμα, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία διεξάγονται οι εργασίες μας και προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες και τους χρήστες του τερματικού».

«Η μετάβαση στο σύστημα ZODIAC TOS αποτελεί ορόσημο για την DP World Limassol. Το νέο σύστημα συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενισχύοντας παράλληλα, την παραγωγικότητα καθώς εντοπίζει τυχόν σημεία συμφόρησης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ομάδα μας ενώ προσβλέπουμε στην προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και αυτοματισμών από τους οποίους θα επωφεληθούν περαιτέρω οι πελάτες και το προσωπικό μας».