You are here

DP World Limassol: Στο λιμάνι Λεμεσού το πλοίο «Vassilios» της Salamis

21/07/2021 12:49

Το οχηματαγωγό πλοίο «Vassilios» της εταιρείας Salamis υποδέχθηκε, για πρώτη φορά στο λιμάνι Λεμεσού, η DP World Limassol τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021. Κατά την άφιξή του, ο Επόπτης Επιχειρήσεων της DP World Limassol καλωσόρισε το πλοίο και το πλήρωμά του και αντάλλαξε αναμνηστικές πλακέτες με τον καπετάνιο του σκάφους.  

Το χωρητικότητας 21.000 τόνων οχηματαγωγό εντάχθηκε στον στόλο της Salamis τον περασμένο Μάιο και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας ως αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού. Το πλοίο, που έχει κατασκευαστεί το 1990, ανακαινίστηκε πρόσφατα, λίγο πριν από την άφιξή του στην Κύπρο και ονομάστηκε «Vassilios» προς τιμήν του ιδρυτή του Ομίλου Salamis, κ. Βάσου Χατζηθεοδοσίου.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής της Salamis, κ. Κίκης Βασιλείου, ανέφερε πως: «Το οχηματαγωγό «Vassilios», το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του οργανισμού μας, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της Salamis και η απόκτησή του εντάσσεται στο πλαίσιο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μας. Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τον στόλο μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσθετες υπηρεσίες σε εισαγωγείς, εμπορευόμενους και την τοπική κοινότητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Η Salamis ήδη διενεργεί εβδομαδιαία δρομολόγια με άλλα δύο οχηματαγωγά και ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνδέοντας τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Λαυρίου, της Λεμεσού, της Χάιφα και της Ασντόντ. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την DP World Limassol για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, προσβλέποντας παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla, είπε πως: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που υποδεχθήκαμε το πλοίο «Vassilios» στο λιμάνι Λεμεσού και θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Salamis για αυτή τη νέα προσθήκη στον στόλο της». «Το λιμάνι Λεμεσού», πρόσθεσε, «λόγω της στρατηγικής του θέσης, έχει μεγάλη σημασία για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των εμπορικών μεταφορών στην περιοχή, ενώ είναι ιδανικό για τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης καθώς και για την αποθήκευση και μεταφόρτωση οχημάτων».

«Θα πρέπει επίσης, να σημειωθεί ότι τα φορτηγά-οχηματαγωγά πλοία αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εργασιών μας και ως διαχειριστές του κυριότερου λιμανιού της Κύπρου για τη δραστηριότητα των οχηματαγωγών, η DP World Limassol επικεντρώνεται στην παροχή βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών καθώς και γρήγορης, αξιόπιστης και άριστης ποιότητας εξυπηρέτηση, δίνοντας ώθηση στο ‘έξυπνο’ εμπόριο. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τη Salamis για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στην ομάδα μας και να σημειώσω πως προσδοκούμε τη συνέχιση και τη διεύρυνση της στενής συνεργασίας μας», δήλωσε ο κ. Abdulla.