You are here

Εγκαινιάστηκε ο 6ος κύκλος των νεοφυών εταιρειών του Κέντρου Καινοτομίας IDEA

27/04/2021 14:23

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα επίσημα εγκαίνια της έναρξης του 6ου κύκλου νεοφυών εταιρειών του IDEA, στην παρουσία της Διευθύντριας του Κέντρου Αγγέλας Παναγιώτου, με τη συμμετοχή 12 νέων ομάδων.

Δώδεκα νέες, ενθουσιώδεις ομάδες, στους τομείς της ναυτιλίας, τεχνητής νοημοσύνης, αειφόρου ενέργειας, ψυχαγωγίας και εστίασης, πολιτισμού, οικονομικής τεχνολογίας, smart cities, ειδικών θεματικών τουρισμού, ιατρικής τεχνολογίας και παραγωγής βιοτροφής, έχουν ενταχθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του IDEA, με τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε νέες, φετινές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί η Διευθύντρια του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, Αγγέλα Παναγιώτου, «η ανάγκη για κεφαλαιοποίηση καινοτόμων ιδεών από ανθρώπους του τόπου μας ήταν επιβεβλημένη.  Υιοθετήσαμε μία σωτήρια στρατηγική για τους νέους επιστήμονες μας και αυτός είναι ο 6ος χρόνος που γινόμαστε το όχημα για να πάρουν σάρκα και οστά νέες νεοφυείς επιχειρήσεις».

Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA, το μεγαλύτερο κέντρο καινοτομίας και ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης στην Κύπρο, παρέχει ήδη μια ευρύτατη γκάμα εφοδίων σε νεοφυείς επιχειρήσεις και οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Όπως αναφέρει η κα Παναγιώτου, «μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν 620 αιτήσεις και αποδεχθήκαμε 70 νέες νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργώντας 80 νέες θέσεις εργασίας. Λόγω του ψηλού επιπέδου κατάρτισης, οι επιχειρήσεις μας, πέτυχαν πέραν των 40 βραβεύσεων σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς».

Το IDEA είναι βραβευμένο από το European Commission, ως το καλύτερο - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - στην προώθηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων 2019 και με Χρυσό Βραβείο στα Cyprus Responsible Business Awards για «Αριστεία στη Συνεργασία» και Αργυρό στο «Cause Advocacy».

Όπως τονίζει η Διευθύντρια του IDEA Αγγέλα Παναγιώτου, «άμεσοι στόχοι μας είναι η εξεύρεση μηχανισμών co-funding, τόσο για startups όσο και για incubators, μαζί με κρατικούς και άλλους φορείς στο μοντέλο που ισχύει στα υπόλοιπα ‘startup nations’ και η περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας της κοινωνίας υπέρ της καινοτόμου επιχειρηματικότητας ως εναλλακτικής μορφής καριέρας, τόσο ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και ανάμεσα στους νέους μας».

Το IDEA έχει την πλήρη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, η οποία κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα υποστήριξης της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ψηφιακής μεταμόρφωσης στην Κύπρο. Απολαμβάνει επίσης τη στήριξη και άλλων σημαντικών εταίρων όπως Lellos P. Demetriades, Deloitte, CYTA & DeLeMa McCANN.