You are here

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός λεωφορείων της Cyprus Public Transport στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας!

07/10/2022 12:42

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, η τελετή εγκαινίων του νέου σταθμού λεωφορείων της Cyprus Public Transport. Πρόκειται για τον Σταθμό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί τον πρώτο σταθμό που τηρεί στο έπακρο και απαρχής τα νέα μοντέλα – πρότυπα για τους σταθμούς της εταιρείας, όπως αυτά έχουν συμφωνηθεί με βάση τις απαιτήσεις και τα κριτήρια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Σταθμός του Γενικού Νοσοκομείου αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα της Cyprus Public Transport για τη σταδιακή αναβάθμιση του συνόλου των σταθμών της με βάση τα διεθνή πρότυπα και γνώμονα τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Τα κριτήρια αναβάθμισης επικεντρώνονται στην εξασφάλιση ακόμα πιο άνετων και ευχάριστων μετακινήσεων για όλους της τους πελάτες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες, όπως το 5G WiFi, για να ενημερώνονται για τα δρομολόγια και τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων αλλά και για να περνούν πιο ευχάριστα τον χρόνο αναμονής τους στους σταθμούς, καθώς και τον χρόνο διαμονής τους εντός των λεωφορείων.

«Πρόκειται για ένα νέο ορόσημο στην πορεία μας προς την ενίσχυση των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών. Έχουμε φέρει τις υπηρεσίες των δημόσιων μεταφορών στο επίπεδο των ευρωπαϊκών προτύπων τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ο νέος αυτός σταθμός σχεδιάστηκε με σκοπό να εστιάζει στη συνολική εμπειρία», δήλωσε ο Julio Tironi, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας.

Σε κατασκευαστικό επίπεδο, ο σχεδιασμός του Σταθμού του Γενικού Νοσοκομείου είναι εμπνευσμένος από τα παραλιακά τοπία της Κύπρου, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι τα διαβρωμένα από τα νερά της Μεσογείου βράχια και τα λευκά κτίρια. Παράλληλα, ο σχεδιασμός του σταθμού είναι σύνθετος, με διάφορα «διπλώματα» που προσδίδουν επιπλέον όγκο, συμβάλλοντας λειτουργικά και αισθητικά σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 

Βασικός στόχος της Cyprus Public Transport ήταν, με τη δημιουργία του συγκεκριμένου σταθμού, να επιλυθούν τα προβλήματα στέγασης επιβατών με μία αίθουσα αναμονής που να μην υπερβαίνει ωστόσο ορισμένες διαστάσεις. Για αυτόν τον λόγο, το έργο σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις πραγματικές ανάγκες του επιβατικού κοινού. Το παραπάνω απαιτούσε τον άρτιο συντονισμό μεταξύ της διεθνούς ομάδας έργου του επιχειρηματικού ομίλου και μιας ομάδας Κυπρίων τεχνικών για την άριστη διεκπεραίωση των κατασκευαστικών εργασιών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cyprus Public Transport, επισκεφθείτε: https://publictransport.com.cy