You are here

Εκδήλωση: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη

19/01/2022 10:12

Η Κοινωνική επιχειρηματικότητα, άμεσα συνδεδεμένη με τη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, αποτελεί μια διακριτή μορφή επιχειρηματικότητας η οποία έχει ως στόχο την προώθηση ενός κοινωνικού στόχου και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και προκλήσεων. Κατά αυτό τον τρόπο, προϋποθέτει τη διαμόρφωση καινοτόμων προσεγγίσεων με κοινωνικό πρόσημο που συνεισφέρουν στις τοπικές κοινότητες και την κοινωνία.  

Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες θεωρούν και αναγνωρίζουν ότι η επιχείρηση τους αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και πρέπει να έχει θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο σε αυξανόμενο βαθμό αποτελεί εχέγγυο της επιτυχίας της. Ήδη η βιώσιμη ανάπτυξη και οι επενδύσεις σε εναλλακτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν μεγαλύτερης σημασίας τα τελευταία χρόνια ενώ η Κυπριακή πολιτεία έχει διαμορφώσει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

Το έργο YOUTHShare, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ενισχύσει τον τομέα και να αναδείξει τα πολυεπίπεδα που μπορεί να αποφέρει, συνδιοργανώνει με το γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, μια εκδήλωση για τη συζήτηση και παρουσίαση εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με τη συμβολή αξιωματούχων, φορέων και επιχειρήσεων, θα αναλυθούν οι ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται για υπάρχουσες επιχειρήσεις και για νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό, τις κοινωνικές και συνεργατικές επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και θα μοιραστούν πληροφορίες, καθοδήγηση καθώς και τις γνώσεις και εμπειρίες τους οι:

  • Κώστας Χαμπιαούρης, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών
  • Ελίνα Χριστοφίδου, Υπεύθυνη Επιθεώρησης- Διεύθυνση διασφάλισης ποιότητας και αδειοδότηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Υφυπουργείο Τουρισμού
  •  Κλέλια Βασιλείου, Επίτροπος Περιβάλλοντος
  • Στέφανος Σπανέας, Ιδρυτής, CODECA
  • Εκπρόσωποι επιτυχημένων εναλλακτικών επιχειρήσεων

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για οργανισμούς, επιχειρήσεις και άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τους τομείς βιώσιμης ανάπτυξης στην Κύπρο και να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες ευκαιρίες και προγράμματα επιχορήγησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωσης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://tinyurl.com/ycyremp8.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου YOUTHShare που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Ταμείου για τη Νεανική Απασχόληση των Χορηγιών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Άννα Μιχαήλ στο [email protected].