You are here

Εκδήλωση με θέμα «Η χρησιμότητα των επίσημων στατιστικών στην Κύπρο»

23/10/2019 17:59

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στατιστικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, η Στατιστική Υπηρεσία και η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία, διοργάνωσαν στις 21 Οκτωβρίου 2019 εκδήλωση με θέμα "Η χρησιμότητα των επίσημων στατιστικών στην Κύπρο".

Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρος Καραγιώργης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ο κ. Γιώργος Παντελή, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ονούφριος Κουλλά, Βουλευτής Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Αντώνης Φραγκούδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας ΟΕΒ, ο κ. Χρίστος Καρύδης, Υπεύθυνος Οικονομικών Μελετών ΣΕΚ, ο κ. Νίκος Γρηγορίου, Υπεύθυνος Γραφείου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΕΟ και η κα Γεωργία Χαννή, Υπεύθυνη Ροής Ειδήσεων Stockwatch. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα καθώς και στη μεγάλη σημασία των επίσημων στατιστικών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η έναρξη του φετινού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής στην Κύπρο. Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, είναι δομημένος σε δύο μέρη, έναν εθνικό διαγωνισμό που διοργανώνεται από τις εθνικές στατιστικές αρχές και τον ευρωπαϊκό τελικό που θα διοργανωθεί από τη Eurostat (http://esc2020-cyprus.cystat.gov.cy).