You are here

Εκκληση ΑΣΔΥΚ για ψήφιση νομοσχεδίων μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας

17/06/2021 18:42

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) απευθύνει έκκληση προς τη Βουλή όπως, το ταχύτερο και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, προωθήσει την ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.
 
Σχολιάζοντας ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), ότι το 97% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έτυχαν αξιολόγησης από τους προϊσταμένου τους κρίθηκαν ως εξαίρετοι, παραπέμποντας σε στοιχεία που αφορούν στο 2019, η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι η "καθεχρονική πανομοιότυπη ανακοίνωση της ΕΔΥ, για τους άριστους των αρίστων στο Δημόσιο, εξελίσσεται στο πιο σύντομο ανέκδοτο και αγγίζει τα όρια της σκανδαλώδους φάρσας, προκαλώντας θυμηδία".
 
"Εύλογα τίθεται το ερώτημα, αν η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων είναι εξαίρετοι, τότε γιατί αυτές οι επιδόσεις δεν αντανακλώνται στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος, συχνά πυκνά ταλαιπωρείται στη διεκπεραίωση μιας υπόθεσής του" διερωτάται.
 
Η  ΑΣΔΥΚ, θεωρεί ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων διαθέτει ζηλευτή ακαδημαϊκή επάρκεια και τεχνογνωσία, πλην όμως, ο δημόσιος υπάλληλος, ο υπεύθυνος και επιμελής, "απογοητευμένος πλέον από την ισοπεδωτική αξιολόγηση, αποφεύγει να αναλάβει πρωτοβουλίες και συμπεριφέρεται ευθυνόφοβα και ευθυγραμμίζεται πλήρως με την τήρηση του αυστηρού πνεύματος και γράμματος της νομοθεσίας".
 
Η ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει "ότι το υφιστάμενο στρεβλό σύστημα αξιολόγησης έχει ξοφλήσει, λειτουργεί ως τροχοπέδη και δημιουργεί αντικίνητρα για τους φιλότιμους και αποδοτικούς εργαζόμενους" και τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης των 360 μοιρών, αξιολόγηση του προϊστάμενου προς τον υφιστάμενο και αντιστρόφως.
 
"Η Πολιτεία έχει καθυστερήσει με τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου και αναμένουμε ότι, έστω και τώρα, θα δραστηριοποιηθεί. Η ΑΣΔΥΚ απευθύνει έκκληση προς τη Βουλή όπως, το ταχύτερο και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, προωθήσει την ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας" καταλήγει.