You are here

To Elea Estate γιορτάζει μαζί σας την άφιξη των τοπικών Ροζέ κρασιών 2010, 25 - 27 Μαρτίου

22/03/2011 13:56
Την άφιξη των τοπικών κρασιών ροζέ, εσοδείας 2010, γιορτάζει το Elea Estate από τις 25 μέχρι τις 27 Μαρτίου και δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού για να αναδείξει τις γεύσεις των ροζέ αλλά και τη γαστρονομική εμπειρία του κάθε επισκέπτη που βρίσκεται στον ονειρικό χώρο του Elea Estate.

Κάποτε το ροζέ κρασί ήταν ο παρεξηγημένος συγγενής του λευκού και του κόκκινου κρασιού, δηλαδή μια ανάμειξη των δύο ή το προϊόν κακής ποιότητας σταφυλιού. Οι αυξανόμενες όμως απαιτήσεις των οινοφίλων αλλά και της γαστρονομίας για νέες ποιοτικές γεύσεις και αρώματα, ανάγκασε τους παραγωγούς να στρέψουν την προσοχή τους και στο ροζέ κρασί, αναπτύσσοντας τις τεχνικές εκείνες οι οποίες το έχουν αναδείξει σε ένα αυτόνομο και ξεχωριστό τύπο κρασιού.

Το ροζέ κρασί είναι ο ιδανικός γευστικός συνδυασμός για την κουζίνα της χώρας μας αλλά και τις ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, η οποία χαρακτηρίζεται από τα έντονα αρωματικά και τη χρήση λευκού και κόκκινου κρέατος, σε διάφορες μορφές παρασκευής. Το ροζέ δεν καλύπτει τις γεύσεις αυτές αλλά τις αναδεικνύει.

Διανύοντας πλέον την άνοιξη, την εποχή όπου τα χρώματα και τα αρώματα βρίσκονται στο μεγαλείο τους και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες ενός καλού ροζέ κρασιού, το Elea Estate εμπλουτίζει την ήδη διευρυμένη κάβα του με μια μεγάλη γκάμα τοπικών ροζέ κρασιών εσοδείας 2010, εφάμιλλης ποιότητας αυτής των καλύτερων εισαγόμενων κρασιών.

Το Elea Estate και ο σεφ του εστιατορίου Elea, John Kouphou, γιορτάζοντας την άφιξη των νέων αυτών ροζέ έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο μενού που στόχο έχει να συνδυάσει και να αναδείξει τις ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις των πιάτων του με τα αρώματα της νέας εσοδείας ροζέ κρασιών των καλύτερων Κύπριων οινοπαραγωγών.

Η γιορτή αυτή θα διαρκέσει από τις 25 μέχρι τις 27 Μαρτίου και με μόνο €30 το άτομο, οι ενδιαφερόμενοι θα απολαύσουν από ένα ποτήρι από κάθε νέα άφιξη τοπικού ροζέ (εσοδείας 2010). Για κρατήσεις, επικοινωνήστε με το εστιατόριο Elea στο τηλέφωνο 26202003 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]