You are here

Ελληνική Τράπεζα: Εκπόνηση μελέτης από Map S. Platis σχετικά με την Κυπριακή αγορά ακινήτων

03/03/2008 14:11
Η μεγάλη αύξηση των τιμών των ακινήτων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο σε συνδυασμό με την αναμενόμενη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης σε σημαντικές οικονομίες του παγκόσμιου οικονομικού χάρτη ώθησε την Ελληνική Τράπεζα να αναθέσει στην ανεξάρτητη εταιρεία οικονομικών μελετών, MAP S. Platis, την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Κυπριακή Οικονομία και Αγορά Ακινήτων: Ανάλυση της Περιόδου 2002-2007 και Προοπτικές για το 2008-2012».

Η Ελληνική Τράπεζα θα αξιοποιήσει την ανάλυση και τα αποτελέσματα της μελέτης στη διαμόρφωση της πιστωτικής της πολιτικής και την ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της ειδικά στον τομέα των ακινήτων.

Για την πραγματοποίηση της μελέτης πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του γραφείου Εκτιμητών και Κτηματομεσιτών, Αντώνης Λοΐζου και Συνεργάτες, ενώ μαζί με τους οικονομολόγους και ερευνητές της MAP S. Platis, συνεργάστηκαν και οι Δρ. Μάριος Μαυρίδης και Fiona Mullen.

Η Ελληνική Τράπεζα ευχαρίστησε την ερευνητική ομάδα και γενικά όλους όσους εργάστηκαν για την εκπόνηση της μελέτης. Ο Δρ. Στέλιος Πλατής, εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας της MAP S. Platis, ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα και ιδιαίτερα το διευθυντικό προσωπικό της Τράπεζας, τόσο για την αγαστή συνεργασία με την ερευνητική ομάδα, ιδιαίτερα κατά την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, όσο και για την «εμφανώς έμπρακτη συμβολή της Ελληνικής Τράπεζας στην επιστημονική έρευνα στον τόπο, από ντόπιους επιστήμονες, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας αλλά και γενικότερα».