You are here

Ελληνική Τράπεζα: Ο Φλουρής και η Διαμάντω εκπαιδεύουν τα παιδιά για το περιβάλλον

12/09/2008 14:08
Με την περιβαλλοντική έκδοση «Νοιάζομαι για το περιβάλλον»

Η πρωτοποριακή έκδοση «Νοιάζομαι για το περιβάλλον» παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που έγινε στο κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τη δημοσιογραφική διάσκεψη τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Δρ Ανδρέας Παναγιώτου. Η παρουσία του αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης σημασίας που δίδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου στις στρατηγικές θέσεις και δράσεις που αναλαμβάνει η Τράπεζα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην έκδοση αυτή, η οποία έχει τη μορφή κόμικ, οι μασκότες της Ελληνικής Τράπεζας – ο Φλουρής και η Διαμάντω – βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα διατήρησης της ισορροπίας της φύσης. Μέσα από μια εκλαϊκευμένη γλώσσα, τα παιδιά πληροφορούνται και εκπαιδεύονται για τους τέσσερις σημαντικότερους άξονες που συντείνουν στη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον και συγκεκριμένα για το νερό, την ενέργεια, τα απορρίμματα και τη βιοποικιλότητα. Κάποια από τα κείμενα έχουν τη μορφή εκπαιδευτικών ερωτήσεων /απαντήσεων με ενσωματωμένο πληροφοριακό υλικό για τα υπό αναφορά θέματα. Επίσης, υπάρχουν οικολογικά μηνύματα / διδάγματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια εμπέδωσης της έκδοσης.

Η Ελληνική Τράπεζα υλοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν και αναδεικνύουν την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει χαράξει πολύπλευρη περιβαλλοντική πολιτική με δράσεις και ενέργειες περιβαλλοντικής ευθύνης. Ειδικότερα, στον τομέα της συνεισφοράς στην ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης ανάμεσα στους μαθητές, η Τράπεζά μας - από το 1998 - συνεργάζεται με τη CYMEPA και στηρίζει και επιχορηγεί το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων. Μέσα σε αυτό το πλέγμα των δράσεων που σκοπό έχουν την εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά εντάσσεται και η έκδοση «Νοιάζομαι για το περιβάλλον», η οποία έχει τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και θα διανεμηθεί στις τρεις τελευταίες τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων παγκύπρια.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, παρουσίασε σε λεπτομέρεια την έκδοση. Ο κ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η έκδοση «Νοιάζομαι για το περιβάλλον» αποτελεί μέρος της ουσιαστικής συνεισφοράς της Ελληνικής Τράπεζας στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικά των παιδιών, για το περιβάλλον και για τις επιπτώσεις που υφίσταται από τις αλόγιστες και καταστροφικές ενέργειες του ανθρώπου.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Επαρχίας Λευκωσίας, κος Ανδρέας Χαραλάμπους, μετέφερε μήνυμα – χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Ανδρέα Δημητρίου με το οποίο εξήρε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Τράπεζας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη νέα συνεισφορά του Ομίλου στις προσπάθειες ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης ανάμεσα στους σημερινούς μικρούς μαθητές και τους μετέπειτα ευαισθητοποιημένους ενήλικες.

Η έκδοση «Νοιάζομαι για το περιβάλλον» θα διανεμηθεί στις τρεις τελευταίες τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων παγκύπρια, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού. Θα διατίθεται, επίσης, από όλα τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας. Όσα ιδιωτικά σχολεία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την έκδοση μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Τράπεζα (τηλ. 22500812, κα Σωτηρία Κωνσταντίνου).

Τέλος, όσοι προτιμούν να διαβάζουν με τη χρήση της τεχνολογίας, θα μπορούν να «ξεφυλλίζουν» το εγχειρίδιο «Νοιάζομαι για το περιβάλλον» από τον υπολογιστή τους, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας (www. hellenicbank.com).