You are here

Ένα τουρνουά καλαθόσφαιρας στα Λατσιά που αψηφά φυλές και εθνικότητες

18/06/2018 11:38
Κατανοώντας τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου ομαλής κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία και συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στη διεξαγωγή διαπολιτισμικών αθλητικών διοργανώσεων, ο Δήμος Λατσιών πραγματοποίησε και φέτος Τουρνουά Καλαθόσφαιρας, την Κυριακή 10 και 17 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο ‘’Σωτήρης Μέσσιος’’ στα Λατσιά.
Στο τουρνουά συμμετείχαν 3 ομάδες από τις Φιλιππίνες και 1 ομάδα από την Κύπρο και συνολικά περίπου 50 καλαθοσφαιριστές, έτσι ώστε άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες πληθυσμού να συναντηθούν, να γνωριστούν και να προάγουν την αθλητική άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό, μέσω της διεκδίκησης κοινών στόχων.
Νέοι και νέες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, απέδειξαν πως στο μπάσκετ δεν έχει σημασία από πού είσαι, πως είσαι, τι θρησκεία έχεις ή ποιο είναι το χρώμα του δέρματός σου. Το μόνο που μετράει είναι αυτό που φέρνεις στο παιχνίδι!
Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης έγινε και η απονομή των κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Πιτταρά και τον Αντιδήμαρχο Λατσιών κ. Κυπριανό Φιλίππου.
Το Διαπολιτισμικό Τουρνουά Καλαθόσφαιρας διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος ένταξης από Τοπικές Αρχές ‘’Κοινωνίες με Χρώματα’’ που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κυπριακή Δημοκρατία.