You are here

Έναρξη επιδοτούμενων τεστ κορωνοϊού στη Λάρνακα και Άχνα

25/09/2020 14:28

Συνεχίζεται στη Λάρνακα και στην κοινότητα Άχνας το Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγειάς της Κυπριακής Δημοκρατίας, για επιδοτούμενες μοριακές εξετάσεις SARS-COV-2 μετά τον εντοπισμό αυξημένων κρουσμάτων Covid-19. Οι εξετάσεις αφορούν στην πρώτη περίπτωση κάτοικους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της επαρχίας Λάρνακας και στη δεύτερη περίπτωση τους κάτοικους της κοινότητας Άχνας.

Η NIPD Genetics, η οποία έχει αναλάβει να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, ενημερώνει ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Στη Λάρνακα από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 8:00πμ και 5:00μμ, στα ακόλουθα σημεία:

  • Χώρος στάθμευσης Νέου Σταδίου ΓΣΖ
  • Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης επί της λεωφ. Τάσου Μητσόπουλου (περιοχή Μακένζι, απέναντι από τις παγωταρίες).

Στην Άχνα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 8:00πμ και 5:00μμ, στην πλατεία του χωριού.

Σημειώνεται ότι η NIPD Genetics συνεχίζει να διενεργεί κανονικά δειγματοληψίες και να εξυπηρετεί όσους πολίτες ή εταιρείες επιθυμούν να προβούν σε εξέταση, πέραν των προγραμμάτων του Υπουργείου Υγείας.

Η NIPD Genetics είναι καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στους τομείς του σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων. Τα εργαστήριά της βρίσκονται  στη Λευκωσία και είναι διαπιστευμένα από το Κολλέγιο Αμερικανών Παθολόγων (CAP) και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO. Η NIPD Genetics χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία και ρομποτικά συστήματα για την ασφαλή και γρήγορη διεκπεραίωση δεκάδων χιλιάδων δειγμάτων από την Κύπρο και άλλες 30 χώρες παγκοσμίως ανά ημέρα, παρέχοντας ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα.