You are here

Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ στη Γεωργία

19/04/2019 08:31

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίαςκαιμε τη στήριξη του Επιχειρηματικού ΣυνδέσμουΚύπρου-Γεωργίαςδιοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στην Τιφλίδα, Γεωργία, στις 18 Απριλίου 2019. Της Αποστολής ηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποίησεεπίσκεψη στη χώρα.

Κύριοι ομιλητές στο Φόρουμ ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η Πρόεδρος της Γεωργίας. Στις παρουσιάσεις που ακολούθησαν παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και ως περιφερειακή ή διεθνής βάση πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθώς και ο τομέας των ακινήτων.

Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός κατ’ ιδίαν επιχειρηματικών συναντήσεων (B2Bmeetings) μεταξύ επιχειρήσεων από τις δύο χώρες.

Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείεςκαι Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε αγορές του εξωτερικού.

Πέραν από τονΠρόεδρο της Δημοκρατίας και τους διοργανωτές, στην Αποστολή συμμετείχε σημαντικός αριθμόςκυπριακών επιχειρήσεων, κυρίως από τους τομείς των επαγγελματικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών πληροφορικής, της ναυτιλίας και της οικοδομικής βιομηχανίας.