You are here

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Σόφια, Βουλγαρία

26/02/2020 14:46

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Βουλγαρία, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Βουλγαρίας διοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Σόφια, στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Το Φόρουμ στη Σόφια προσφώνησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Βούλγαρος ομόλογος του κ. Rumen Radev. Παρουσίαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Βουλγαρίας κ. Ανδρέας Πιττάκας καθώς και εκπρόσωπος του Επενδυτικού οργανισμού της Βουλγαρίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, υπογράφηκαν τρία μνημόνια συνεργασίας. Τα δύο μνημόνια που υπέγραψαν τα Επιμελητήρια αφορούν ανανέωση ισχύοντος μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων, ενώ το άλλο θέματα Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών. Το τρίτο μνημόνιο είναι μεταξύ του Κυπριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Βουλγαρίας και του ομολόγου του Βουλγαρικού Συνδέσμου.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια της Αποστολής οι Κύπριοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

Οι Επιχειρηματικές Αποστολές πραγματοποιούνται πάντα σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Μέσα από τις εν λόγω Αποστολές το ΚΕΒΕ συνεχίζει την έντονη προσπάθεια προώθησης της Κύπρου στο εξωτερικό, με πρώτιστο στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου διαφόρων χωρών για τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, καθώς και ως περιφερειακή ή διεθνής βάση πολυεθνικών επιχειρήσεων.