You are here

Επιτυχή τα σεμινάρια του ΚΕΒΕ στη Βιέννη και Βουδαπέστη

29/09/2008 15:29
Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 26 Σεπτεμβρίου 2008 με μεγάλη επιτυχία αποστολή που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ στη Βιέννη και Βουδαπέστη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με σκοπό την προβολή της Κύπρου σαν ένα Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο.

Στην αποστολή συμμετείχαν αριθμός εταιρειών, οι δραστηριότητες των οποίων καλύπτουν τους κυριότερους τομείς των υπηρεσιών όπως είναι νομικές, ελεγκτικές, τραπεζικές, επενδυτικές κ.α.

Η αποστολή σημείωσε επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετεχόντων από την Κύπρο αλλά κυρίως και από πλευράς συμμετοχής επιχειρηματιών από την Αυστρία και Ουγγαρία.

Στα πλαίσια των εργασιών της αποστολής διοργανώθηκαν σεμινάρια σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που καθιστούν την Κύπρο σαν ένα αξιόλογο κέντρο διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Προβλήθηκαν επίσης τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις διμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κύπρος, για τα κίνητρα που προσφέρονται στους ξένους επενδυτές και για τις νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την εγγραφή εταιρειών στην Κύπρο.

Οι Κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και προβάλουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιήσουν επαφές με επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενες εταιρείες, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών και σύναψη συμφωνιών.